Debrecen hírei

2018.01.25. 11:45

360 fokos videó: Nem szálltak el a Pávától

Debrecen - A Fölszállott a páva döntős különdíjasai, Magyarország legjobb táncegyüttese - ez a tavaly decemberi mérlege a Debreceni Hajdú Táncegyüttesnek. Ellátogattunk egy próbájukra 360 fokos kameránkkal.

Debrecen - A Fölszállott a páva döntős különdíjasai, Magyarország legjobb táncegyüttese - ez a tavaly decemberi mérlege a Debreceni Hajdú Táncegyüttesnek. Ellátogattunk egy próbájukra 360 fokos kameránkkal.

Az idén 65 éves Debreceni Hajdú Táncegyüttes próbáján jártunk annak apropóján, hogy 2017-ben Magyarország legjobb táncegyüttesének választottak őket a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató versenyen. Ám nemcsak nekik jelentett óriási sikert a "Páva", hanem a szintén debreceni Pendely énekegyüttesnek is, akik kategóriájukban mindenkit maguk mögé utasítottak a döntőben.

A Debreceni Hajdú Táncegyüttes tagjai tavaly tavasszal döntöttek úgy, hogy elindulnak a tehetségkutató versenyen a felnőtt csoportjukkal. Részt vettek az előválogatón, majd miután megtudták, hogy beválogatták őket, és ott lehetnek az élő műsorban, egy egész nyaruk volt arra, hogy felkészüljenek az adásokra. Az elődöntőben a tiszapolgári rukkoló bál táncot adták elő, majd a csapat kedvence következett a középdöntőben, a hortobágyi pásztortánc és nagyiváni frisscsárdás. A sikeres továbbjutásuk után a döntőre feketelaki táncot mutattak be a nagyközönségek. Bevallásuk szerint nagyon izgultak a döntő előtt, de a kulisszák mögött pozitív megerősítéseket kaptak a versenytársaktól.

- Hazugság lenne azt mondani, hogy nincs semmi versenyszellem és mindenki nagyon boldog. Nyilván mindenkiben benne van, hogy ez mégis csak egy verseny, ahol egymás ellen küzdünk, de ugyanazért a célért vagyunk ott, és ugyanazt képviseljük. Viszont abszolút barátságos volt a hangulat, nem volt köztünk feszültség, nem volt összeférhetetlenség a versenyzők között. Elláttak minket pozitív mondatokkal, mosolyogtak és drukkoltak nekünk is, hogy minden jól sikerüljön - mesélte a hirek360.hu-nak Csendom Erika, táncos és néptánc-pedagógus, aki ott volt a versenyen.

Az élet megy tovább a verseny után is

Rengeteg munkát és energiát fektettek a versenyzésbe az utóbbi négy hónapban -a felkészüléssel együtt bő hét hónapig tartott a Fölszállott a pávás időszak a néptáncegyüttes életében. Emellett még különböző rendezvényekre is jártak fellépni - hosszú út áll mögöttük, de megérte.

- A verseny után a legnagyobb fordulat az volt, hogy bekerültünk a köztudatba és mindenki ránk figyelt. Figyeltünk arra, hogy ne "szálljunk el". Attól még, hogy szerepeltünk a televízióban, minden marad a régiben. Viszont a csapatra és közösségre is jó hatással volt, mert közösen izzadtunk, együtt készültünk fel a fellépésekre, és mint együttes is jobban összetartunk. Az az egyik legfontosabb, hogy a hajdús gyerekeket is büszkeséggel tölti el, hogy ide járnak, sőt az, hogy ők is ide tartoznak valamiféle plusszal tölti fel őket. Ettől vagyunk mi egy család - fogalmazott Csendom Erika.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="3725214"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!