Debrecen hírei

2018.01.25. 11:05

360 fokos videó: Bárki Sherlocknak állhat a Déri Múzeumban

Debrecen - Közös játékra és nyomozásra invitálják a kalandvágyókat minden hónapban a Déri Múzeumban.

Debrecen - Közös játékra és nyomozásra invitálják a kalandvágyókat minden hónapban a Déri Múzeumban.

Nyakunkba vettük Debrecen impozáns múzeumát, kamerával a kézben, izgatottan vágtunk neki egy különleges látogatásnak. Sir Arthur Conen Doyle híres nyomozója bőrébe képzelheti bárki magát a Dériben, s a régi korok tárgyai, emlékei között nyomozhat. Sherlock egyik legfontosabb tulajdonságát kell a játék során segítségül hívni, a megfigyelőképességet. A múzeum termeit róva arra kell rájönnünk, mi nem illik a képbe.

A keresést a „A csillagos ég lakói” régészeti tárlat falai és tárgyai között kezdtük, ahol a halál általános képét vázolták fel az alkotók. A terem közepében található az „Életfája”, amibe belépve felfelé vezet az utunk és egy egyiptomi sírkamrába lépünk. Menet közben alaposan szemügyre kellett vennünk minden kiállítási darabot, Sherlock fejével gondolkodva néztünk és kerestünk. S talán ebben rejlik az ötlet nagyszerűsége: a látogató ne csak átsuhanjon a termeken, felületesen nézelődve, hanem keressen. A nyomozás végén meg is találtuk az elrejtett tárgyat. Aztán már nem is volt más feladatunk, mint egy szelfit készíteni a jól kiérdemelt Sherlock-sapkában.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="3745059"]

[related-post post_id="3745045"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!