Debrecen hírei

2014.04.06. 23:28

Szerényen örülgetett a Jobbik

Debrecen - Kőszeghyéknek nem volt okuk a csalódásra; szavazatvásárlásról is beszéltek.

Debrecen - Kőszeghyéknek nem volt okuk a csalódásra; szavazatvásárlásról is beszéltek.

– Túllépni a négy évvel ezelőtti eredményt, ha annál gyengébben szerepelünk, az csalódás – adta meg a várakozás alaphangját vasárnap este fél tízkor Kőszeghy Csanád Ábel országgyűlési képviselőjelölt a Jobbik Vásáry István utcai pártirodáján, ahol központilag rendelt hidegtálak előtt körülbelül húszan figyelték a fehér meszelt falra vetített M1-et.

A jelenlegi debreceni önkormányzati képviselő elsősorban azért szorított, hogy pártjának – országosan – sikerüljön a második erővé válnia, és e reményét duzzaszthatták a folyamatosan érkező adatok. Kőszeghy egy darabig párttársa, Kulcsár Gábor mellett figyelte az eredmények alakulását, utóbbi nagyokat csapott a levegőbe örömében, amikor egy-egy választókerületben a jobbikos jelentősen rávert a „kormányváltó erők” jelöltjére.

A szimpatizánsok kicsit távolabb üldögélve, viszonylag higgadtan fogadták a radikális erő térnyerését, persze ekkor még 30-60 százalékos feldolgozottságnál jártunk. Tíz előtt pár perccel Ágoston Tibor (szintén képviselő-jelölt) is befutott, és első felindulásában kiadta a mérgét: egész nap terepen volt, Hajdúhadházon is járt, ahol mint fogalmazott, alig hitt a szemének.

– Kóláért, chipsért vásárolták a szavazatokat, az egyik kocsma volt a kifizetőhely – méltatlankodott, hozzátéve, hogy a nyilvánosság elé fogják vinni az ügyeket. A vehemens stílusáról ismert, holokauszttagadó kijelentéséről elhíresült debreceni frakcióvezető azt gondolta, akár a Fideszt is megszoríthatják – ennek ellenére elégedettnek tűnt a dolgaik alakulásával.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!