Debrecen hírei

2014.03.15. 14:15

Kozák Luca és Győri Árpád is duplázott

Debrecen - Remekül szerepeltek a cívisvárosiak a korosztályos atlétika OB-n.

Debrecen - Remekül szerepeltek a cívisvárosiak a korosztályos atlétika OB-n.

Hat bajnoki címet szereztek a debreceni fiatalok az Ifjúsági és Junior Fedett Pályás Országos Atlétikai Bajnokságon. Kozák Luca a junior lányok, míg Győri Árpád az ifjúsági fiúk között duplázott. Aranyérmes lett továbbá a juniorkorú Boda Ákos és a 4x200 m fiú ifjúsági váltó is. A bajnoki aranyak mellett egy ezüst- és két bronzérem is a cívisvárosiaké lett a SYMA-csarnokban.

A junior lányoknál a Suba László irányításával készülő Kozák Luca (1996) 60 m síkfutásban (7,74) és 60 m gátfutásban (8,61) is nagyszerű időeredménnyel nyert bajnokságot. Ugyancsak a junior lányok között második helyen végzett hármasugrásban az 1996-os születésű Zajácz Petra (11,07), akit Szabó Robert készített fel a viadalra.

A junior fiúk versenyében a Donka László által trenírozott Boda Ákos nagyszerű futással, hét másodpercen belüli, 6,99-es idővel győzött, emellett 60 m gátfutásban a második helyet szerezte meg (8,15). A junior fiúk versenyében született még egy debreceni érem, 3000 m síkfutásban, 8:51,41-es idővel Suba László tanítványa, Juhász Balázs ért célba harmadikként.

Már 100 után érezte

Az ifjúságiaknál Győri Árpád volt a legeredményesebb, Donka László tanítványa két aranyérmet szerzett. Biztató fölénnyel, nagyon jó időeredménnyel lett első 400 m síkfutásban (49,83) és 200 m síkfutásban (22,37) is. – Nagy „verekedésre” számítottam 200 méteren, azt hittem, szorosabb lesz, de végül majdnem sikerült a kinti időmet megfutni. A múltkori belépés miatt nagyon figyeltem a kanyarra, már éreztem az első 100 méter után, hogy nyerni fogok. A 400-as időmnek nagyon örülök, igazából most erre az eredményre vagyok a legbüszkébb – foglalta össze az újdonsült korosztályos bajnok.

Suba László egy másik növendéke, az ifjúsági lányok versenyében Tácsik Anna 26,67-tel a 200 m síkfutás bronzérmét szerezte meg. Az ifjúsági fiúk is jól teljesítettek, nagyon jó futással megnyerték a 4x200 m váltót. A váltóban Lesku Patrik, Bakonyi Péter, Gajdos Tamás és Győri Árpád adta a stafétát. A négyest Donka László és Suba László készítette fel a versenyre.

Perényi Gabriella szakosztályvezető elégedetten értékelt. – A Dobó SE hét aranyat tudott szerezni, mi hattal a második helyen zártunk országos szinten, ha az egyesületek rangsorát nézzük. A megszerzett érmek számában az ifjúságiaknál összesítve a legjobbak voltunk. Győri Árpád országos szinten is kimagaslott a mezőnyből. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek – összegzett a szakosztályvezető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!