Debrecen hírei

2013.10.18. 12:12

Kapós a három pont

Debrecen - Chilkó Márton szerint a Kaposvár már bizonyította, bárkit meg tud verni, de...

Debrecen - Chilkó Márton szerint a Kaposvár már bizonyította, bárkit meg tud verni, de...

Múlt héten, a sereghajtó YBL felett aratott meggyőző, 19–6-os sikere után újabb győzelemre készül a DVSE csapata: az OB I. hatodik fordulójában a háromszoros olimpiai bajnok kapussal, Szécsi Zoltánnal kiálló Kaposvár látogat a Debreceni Sportuszodába, az összecsapást szombaton 18 órától rendezik. – Fontos találkozó előtt állunk, most jönnek azok a mérkőzések, amelyeket mindenképpen meg kell nyernünk – kezdte az esélylatolgatást Chilkó Márton, a cívisvárosiak Universiádé győztes szélsője.

– A róluk beszerzett videót alaposan áttanulmányoztuk, felkészültünk a taktikájukból, okvetlenül a három pontért szállunk vízbe. A Kaposvár már bizonyította, bárkit meg tud verni, legutóbb a Vasast múlta felül, de mellettünk szól a hazai pálya, gondoljunk csak bele, milyen fáradt az ember több óra buszozás után. Szécsi Zolinak, ha jó napot fog ki, nagyon nehéz gólt lőni, illetve figyelni kell még Kovács Olivérre, az ex-debreceni Dőry Farkasra, valamint a fiatalokra, akik hétről-hétre bizonyítanak – sorolta a vendégek „veszélyes pontjait” Chilkó, aki szerint a somogyiak inkább csapatszinten működnek jól.

Az idő nekik dolgozik

A hajdúsági pólósok úgy vélik, az YBL legyőzésével megtört a jég, és elindulhatnak felfelé. – A társaim is elmondták már előttem, hogy többek között a kedvezőtlen sorsolás miatt múlt héten indult meg azoknak a derbiknek a sora, amelyek jelen helyzetünkben nyerhetőek. A szombati, kaposvári meccs jó felkészülés lehet az egy hétre rá következő TEVA-Vasassal szemben megvívandó ütközetünkre – vélekedett a vízilabdázó, akit arról is kérdeztünk, mennyire viselte meg őket a nyeretlenségi sorozat.

– Bár profi sportolók vagyunk, és ki tudjuk zárni a negatív dolgokat, azonban természetesen valamilyen szinten befolyásolnak minket is a történések. Sokat gondolkodtam magam is, miért alakult így a bajnokság kezdete, de ezen felesleges rágódni, azt hiszem, az idő nekünk dolgozik, hétről-hétre egyre jobbak vagyunk – mondta Chilkó Márton, akitől azt is megtudtuk, csapatukból továbbra is hiányozni fog az ujjsérüléssel bajlódó Vindisch Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!