Debrecen hírei

2013.05.27. 08:27

Öt gól, rossz elosztásban

Hiába a fogadkozás, a DVSC-TEVA végül lemarad a bajnoki dobogóról.

Hiába a fogadkozás, a DVSC-TEVA végül lemarad a bajnoki dobogóról.

Labdarúgás. A szezon utolsó hazai mérkőzésén vérbeli rangadót játszott a Loki az OTP Bank Ligában, a hajdúságiak a nagy rivális Ferencvárost fogadták a Nagyerdőn. A találkozó tétje a presztízsen túl a dobogó harmadik foka volt, a zöld-fehérek csak egy debreceni győzelemmel tarthatták életben bronzérmes reményeiket az utolsó előtti fordulóban.

Hibákból gólok

A kezdéskor némi meglepetéssel szolgált a vendéglátók összeállítása, ugyanis a szűrő középpályás szerepkörére Kondás Elemér Luis Ramos helyett Spitzmüller Istvánt jelölte ki, de a sérültnek hitt Czvitkovics Péter is ott volt a gyepre kivonuló lokisták között.

A mérkőzés előtt Adamo Coulibaly Szilágyi Sándor cégvezetőtől vehette át az idény legjobb DVSC-játékosának kijáró Zilahi Zoltán-vándordíjat.

Nem kezdődött jól az összecsapás, ugyanis Szűcs szarvashibája nyomán megszerezte a vezetést az FTC, a megiramodó Somalia talált be Verpecz kapujába. Pánikra nem volt ok, ugyanis a DVSC az utóbbi három meccsét 0-1-ről nyerte meg... Nem is kellett sokáig izgulniuk a Debrecen fanatikusainak, ugyanis Szűcs lerántását követően tizenegyeshez jutott a Loki, amelyet a gólkirályjelölt Coulibaly magabiztosan értékesített.

Ám mire kitombolhatták volna magukat a debreceniek, egy újabb védelmi hiba következtében ismét hátrányba kerültek Mészárosék.



Oda a dobogó

A szünetet követően tehát újra futni kellett az eredmény után, ami miatt benne volt a játékban, hogy a Fradi lekontrázza a piros mezeseket. Nyolc perce tartott a második játékrész, amikor emberhátrányba került a DVSC: egy előrevágott labdára Somalia és Máté rajtolt rá, utóbbi ha nem is szándékosan, de igen magasra tartott lábbal letaglózta a fradistát, amiért piros lapot kapott!

Innentől kezdve roppant nehéz helyzetben volt a Debrecen, ennek ellenére így is többet támadott ellenfelénél. Egyenlítés helyett azonban megkapta a harmadik gólját is a Loki, ezúttal némi kapussegítséggel.

Kevés volt hátra és tetemesnek tűnt a hátrány, ennek ellenére Coulibaly egy újabb tizenegyessel közelebb hozta csapatát a Ferencvároshoz, de nem volt már idő az újabb egyenlítésre. A vereséggel eldőlt, hogy a DVSC-TEVA ezúttal lemarad a bajnoki dobogóról.

HBN-TN

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Jó mérkőzés volt, de olyan gólokat kaptunk, amilyeneket nem szabadott volna. Az első félidőben adódott helyzeteket kellett volna kihasználnunk, mentek a srácok becsülettel, de ez most ennyire volt elég. Nem mindig éreztem a hazai pályát a játékvezetőnél... 

Ricardo Moniz: Tizenkét év után sikerült nyernünk Debrecenben, tehát elégedett vagyok. Tudtuk, hogy a dobogó már kevésbé elérhető számunkra, de mindent megtettünk azért, hogy az utolsó két találkozónkon jól szerepeljünk. Nagy fegyvertény itt nyerni.



OTP Bank Liga, 29. forduló

DVSC-TEVA – Ferencváros 2-3 (1-2)

Debrecen, 9000 néző. Vezette: Bognár (Kispál, L. Tóth)

DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Szűcs (Sidibe 34.) – Spitzmüller (Ramos 46.) – Pölöskey (Se. Bouadla 65.), Bódi, Czvitkovics, Ferenczi – Coulibaly

FTC: Jova - Gyömbér, Besic, Klein, Sváb - Csukics, Józsi (Otten 84.) – Somalia (Perics 57.) , Holman (Ionescu 72.), Jenner – Böde

Gól: Somalia (6.), Coulibaly (11-esből, 32.), Jenner (36.), Perics (83.), Coulibaly (11-esből, 91.)

Sárga lap: Mészáros (18.), Csukics (31.), Spitzmüller (44.), Ferenczi (71.), Besics (90.), Sidibe (93.)

Kiállítva: Máté (53.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!