Debrecen hírei

2013.05.24. 08:56

A hajdúságiak adják a fél Eb-csapatot

Megyénkből öt öklöző harcolta ki a minszki ökölvívó Európa-bajnokságon való részvétel jogát.

Megyénkből öt öklöző harcolta ki a minszki ökölvívó Európa-bajnokságon való részvétel jogát.

A DVSC három bunyóst delegál a nemzeti csapatba, Kalucza Norbert (52kg), Nagy Péter (81kg) és Deél Szabolcs (+91kg) készülhet a május 30 és június 9 között Minszkben megrendezésre kerülő felnőtt Európa-bajnokságra. Szabolcs nem megszokott súlycsoportjában, 91 kilóban bokszol, a szupernehézsúlyúak között húz kesztyűt.

- Nagyon örülök, hogy három versenyzőnk is bekerült a válogatottba, de ha Bernáth Pisti nem betegszik meg, akkor neki is ott lett volna a helye – mondta Szabó Sándor, a DVSC első embere. – Norbitól érmet várok, remélem, szerencsés lesz a sorsolásnál, mert képességei alapján odaférhet a dobogóra. Tudom, nagyon odateszi magát, szeretne végre egy érmet szerezni felnőtt világversenyen. Peti fiatal, húsz éves versenyző, ám nagy rutint szerzett az évek alatt. Egy jó sorsolással képesnek tartom arra, hogy mérkőzéseket nyerjen, meglepetést okozzon. Szabinál bármi lehet, ha kihasználja gyorsaságát és ügyességét.

A Máté Attila irányította hajdúsámsoniak közül Ungvári István (49kg) és Varga Miklós (60kg) utazhat a fehérorosz fővárosba. Máté mester a válogatott edzőjeként utazhat az Eb-re, így közvetlenül a ringsarokból instruálhatja tanítványait.

- Megtiszteltetés számomra, hogy a helyet kaptam a minszki Eb-re utazó válogatott edzői stábjában – kezdte Máté Attila. – Bízom benne, ez a srácok teljesítményére is jótékonyan hat majd. Bizakodva várom az Eb-t, Mikitől érmet remélek, de egy jó formában lévő Ungvári Pisti is odaérhet a dobogóra. Az ökölvívásban sok függ a sorsolástól is, remélem, mellénk áll Fortuna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!