Debrecen hírei

2013.04.25. 10:28

Varga Miklós bizakodva várja az Európa-bajnokságot

Debrecen - A HISE kétszeres olimpikonja, Varga Miklós a cseh Grand Prix után a belgrádi Winner Tornát is megnyerte, ami igencsak biztató a minszki Európa-bajnokság előtt. Miklós esélyeit tovább javítja, hogy egyesületi edzője, Máté Attila is helyet kapott a kontinensviadalra utazó magyar válogatott edzői stábjában.

Debrecen - A HISE kétszeres olimpikonja, Varga Miklós a cseh Grand Prix után a belgrádi Winner Tornát is megnyerte, ami igencsak biztató a minszki Európa-bajnokság előtt. Miklós esélyeit tovább javítja, hogy egyesületi edzője, Máté Attila is helyet kapott a kontinensviadalra utazó magyar válogatott edzői stábjában.

- Ezüst a Bocskain, Grand Prix-győzelem Csehországban, de jól sikerült az Eb-főpróba is, három győztes meccsel nyertél aranyérmet Belgrádban. Milyen visszajelzést adnak számodra ezek az eredmények, vagy rutinos Eb-indulóként óvatosan tippelsz Minszk előtt?

- Igen, óvatos vagyok – kezdte Varga Miklós. – Persze, örülök a sikereknek, de majd kiderül, hogy az Eb-n ez mire lesz elég. Nagyon készülök, nemcsak fizikálisan, de fejben is koncentrálok minden egyes edzésre, mérkőzésre. A nemzetközi tornákon úgy léptem ringbe, mintha már az Eb-n bokszolnék, maximális motivációval, odafigyeléssel.

- Egykori milánói WSB-csapattársad, a szerb Sztankovics az elődöntőben nem állt ki ellened Belgrádban. Ez azért jelent valamit…

- Nem kell ezt annyira komolyan venni. Hallottam másoktól, hogy megijedt, és hasonlókat, de ez nem így van. Valószínűleg nem tudta hozni a súlyát, a WSB-ben 64 kilogrammban bokszol, szerintem nem akart lefogyasztani. Amúgy is hangulatember, van, amikor 10 deka plusz miatt sem fogyaszt.

- Azt a cseh Agateljant, akit Usti nad Labemben csikorogva vertél, Belgrádban nagyon megruháztad. Ennyit javult a formád a két viadal között?

- Ugyanazt a felkészülést végeztem, inkább arról van szó, amit már korábban is mondtam, hogy úgy bokszolok a tornákon, mintha világversenyen lennék. Csak a feladatra koncentrálok, motivált vagyok, igyekszem az üresjáratokat minimálisra csökkenteni. Száz százalékot akartam nyújtani Agateljan a szorítóban, így a súlyomat is jobban tudtam hozni a második napra, beleadtam mindent. Tudtam, ha győzök, a következő ellenfél Sztankovics lehet. Sajnálom, hogy nem jött össze.

- A fináléban az újdonsült kazah bajnok sem állt meg előtted, simán, 16:10-re verted Abrahmanovot.

- A mérkőzés után a kazah edző is gratulált, szép gesztus volt tőle. Ismer már régen, a 2008-as olimpián is egy kazah sráccal bokszoltam. Abrahmanov igyekezett közel jönni, próbált nagy ütéseket bevinni, felvállalta a nyílt ökölvívást. Kicsit meg is lepődtem, mert a kazahok inkább vívnak. Ez a csapkodós stílus viszont feküdt nekem, vagy megelőzgettem, vagy balegyenesekkel belevertem a támadásaiba. Az elejétől éreztem a tempót, az ütőtávot, nem kellett utána szaladgálni, jött rám.

- Információink alapján egyesületi edződ, Máté Attila is ott lesz a ringsarkadban a minszki Eb-n.

- Milyen jó ezt hallani!

- Mennyire jelent ez plusz motivációt, segítséget számodra?

- Több kontinensbajnokságon bokszoltam már, több-kevesebb sikerrel, de a 2008-as Eb-n sikerült egy bronzérmet szereznem, ezen a versenyen Attila is ott volt a ringsarokban. Ez a gondolat ugrott be elsőként, amikor megtudtam, hogy ő is jön velem az Európa-bajnokságra. A másik gondolatom az volt, na, akkor most megint megmutatom!

Varga Miklós április 29-ig Hajdúsámsonban készül, aztán csapattársával, a szintén Eb-re készülő Ungvári Istvánnal Tata felé veszi az irányt, a fiúk az Eb-felkészülés további részét a központi táborban végzik, aztán jöhet Minszk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!