Debrecen hírei

2013.01.11. 13:40

Olvasói levél: Elöl vagy hátul?

A minap Debrecenben, a Klinika Pallagi úti parkolójában parkoltunk, természetesen érvényes parkolójeggyel. Dolgunk végeztével meglepve tapasztaltuk, hogy az érvényes jegy ellenére „mikulászacskót” kaptunk.

A minap Debrecenben, a Klinika Pallagi úti parkolójában parkoltunk, természetesen érvényes parkolójeggyel. Dolgunk végeztével meglepve tapasztaltuk, hogy az érvényes jegy ellenére „mikulászacskót” kaptunk.

Igaz, elkövettük azt az ordenáré hibát, hogy a megváltott jegyet nem az első szélvédőre, ami kifele nézett a Pallagi útra, hanem a hátsóra, jól látható helyre tettük; mondanám, hadd lássa az a szegény parkolóőr, ne kelljen a forgalmas út felől nézegetnie a jegyünket. Nem! Ha megmondták, hát megmondták, hogy az elsőre kell tenni.

Szegény beteg édesanyám a hátsó ülésen igazán megvárhatta volna, hogy végig olvassam a rendeleteket, ami a kötelezettségeimet illeti. Miután megtaláltuk a „nagyhatalmú parkolóőr urat”, megkérdeztük, hogy akkor hogy és miért?... Na, ez az, amit ő ki nem állhat, hogy őt kérdőre vonják, hát ő mégis csak az aki...

Szó szót követett és nyomatékul rácsapott a motorháztetejére, mire a férjem kiszállt az autóból, magyarázatot követelt; meg is kapta egy pofon formájában, amit ő egy „medvepuszival” viszonzott.

Miután láttuk, hogy a megoldás kulcsa nem a mi emberünk kezében van megalázottan eloldalogtunk. Körülbelül 45 percig kóvályogtunk a városban (nem vagyunk debreceniek), mire megtaláltuk a parkolási cég főhadiszállását, ahol is eltörölték a bírságot és panaszt tehettünk a X. számú jelzést viselő „nagyhatalmú” ellen. Megjegyzem, hogy egy húszas éveiben járó fiatalemberről van szó, aki már nagyon megkövülten gondolkodik.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Szabálytalan elhelyezés

Az esetről az érintett ellenőr kollégát meghallgattuk. Az ellenőrünk valóban pótdíjazta az ügyfelünket, mert a parkolójegy az ellenőrzéskor nem az önkormányzati rendeletben előírtak szerint, az első szélvédő mögé volt kitéve. Az ellenőreinknek nem áll módjukban minden egyes gépjárművet körbejárni, hogy az autótulajdonos hova tette a várakozás jogosságát igazoló parkolójegyet, így a pótdíjazás teljes mértékben jogos volt. A pótdíjazást követően folytatta a kolléga a munkáját és egy kis idő elteltével a pótdíjazott gépkocsi tulajdonosa a járművel nagy sebességgel közelítette meg az ellenőrt úgy, hogy majdnem elütötte. Az ellenőr a lendülettől tenyérrel ráesett a gépkocsira, de tettlegesség nem történt egyik fél részéről sem.

Ügyfelünk pótdíját, a parkolójegy utólagos bemutatása után méltányosságból társaságunk elengedte, mivel a jegyvásárlási szándék ugyan megvolt ügyfelünkben, de nem szabályosan járt el a jegy kihelyezését illetően. Ismételten felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, hogy a debreceni közgyűlés rendelete alapján a parkolójegyet a jármű első szélvédő üvege mögött, jól látható helyen kell elhelyezni.

Csohány Andrea kommunikációs előadó, DKV Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!