Debrecen hírei

2012.12.16. 20:38

Küzdelmes meccs, izgalmas végjáték

Vízilabda. Az év utolsó meccsén a Debrecen a Tisza–parti riválisát fogadta a Sportuszodában. A cívisvárosiak csapatát nem gyengítették sérülések, a szolnokiak együtteséből azonban Decker Attila betegség miatt hiányzott.

Vízilabda. Az év utolsó meccsén a Debrecen a Tisza–parti riválisát fogadta a Sportuszodában. A cívisvárosiak csapatát nem gyengítették sérülések, a szolnokiak együtteséből azonban Decker Attila betegség miatt hiányzott.

Az első játékrész a szolnokiak labdaszerzésével kezdődött, majd a szerb válogatott kapus, Mitrovics bravúros védéseit láthattuk. A negyed végén Pásztor Mátyás akciógólja hozta meg a vendégek számára a vezetést.

A második negyed ismét a szolnokiaké volt, majd a cívisvárosiak előtt is akadtak lehetőségek, de mindkét kapus remek napot fogott ki. Végül Vindisch távoli akciógólja törte meg a jeget és a hazaiak kiegyenlítették a Szolnok egygólos vezetését.

Izgalmas végjáték

A térfélcserét követően fordult a kocka, ezúttal a hajdúsági együttes szerezte meg a labdát, és Kállay lövésével 2-1-es előnyre tett szert a debreceni alakulat. Nem örülhetett azonban sokáig a DVSE, hiszen az olimpiai bajnok Hosnyánszky egy ötméteres révén kiegyenlítette az állást. Ezen felbuzdulva a vendégcsapat játékosa, a szerb Zivko Gocic volt eredményes, így újra vezetett az ellenfél. Gyöngyösi András időkérése után az olasz válogatott Giorgetti góljával folytatódott a küzdelem, csakhogy vetélytársaink megint ötmétereshez jutottak. Gocic lövését Mitrovics csodásan védte ki. Ezután Misic emberelőnyös góljával újfent fordított a Debrecen az eredményen. Nem tartott sokáig a hazai együttes öröme, Pászor Mátyás újra gólt szerzett, ezzel a harmadik negyed 4-4-es döntetlennel ért véget.

Vindisch labdaelhozatalával kezdetét vette az utolsó játékrész, amely rendkívül izgalmas végjátékot hozott. Varga Tamás kiállítása után a Tisza–partiak edzője, Cseh Sándor időt kért, ezután Hosnyánszky kihasználva az emberelőnyös helyzetet, egygólos előnyt szerzett csapatának. Kállay azonban másodjára is betalált az ellenfél kapujába, ezzel 5-5-re hozva fel a cívisek együttesét. Az utolsó másodpercekben a szolnoki gárda még próbált gólt szerezni, azonban Gocic lövését Mitrovics kivédte, így a találkozó döntetlennel zárult. HBN-VL

 

Debreceni VSE - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 5-5 (0-1, 1-0, 3-3, 1-1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!