Debrecen hírei

2012.11.23. 18:47

Szerencsésen megérkezett a Debrecen Moszkvába!

Hosszú és fárasztó út után ugyan, de helyi idő szerint a késő délutáni órákban megérkezett a Debrecen vízilabdacsapata a második legnagyobb nemzetközi pólós kupasorozat negyeddöntőbeli visszavágójának helyszínére.

Hosszú és fárasztó út után ugyan, de helyi idő szerint a késő délutáni órákban megérkezett a Debrecen vízilabdacsapata a második legnagyobb nemzetközi pólós kupasorozat negyeddöntőbeli visszavágójának helyszínére.

A cívisvárosi küldöttség útja a landolást követően azonnal a moszkvai olimpiai uszodába vezetett, ahol Gyöngyösi András tanítványainak helyi idő szerint fél kilenctől egyórás, átmozgató tréninget vezényelt, közvetlenül a Dinamo Moszkva gyakorlása után. Sőt, a mester saját részéről némi nosztalgiát is csempészett a kora esti edzésbe – a hajdúságiak 240-szeres válogatott vezetőedzője ugyanis több mint húsz alkalommal fordult meg Oroszország fővárosának uszodájában, játékos és tréneri pályafutása során – ő maga is medencébe csobbant legénységével együtt. (A gyakorláson feltűnt egy ismerős is, az elmúlt két szezonban pólózó, orosz Pavel Apanaszenko).

- Vegyes érzelmekkel tértem vissza a moszkvai uszodába, ahol nagyon sok szojvet-magyar mérkőzésen, és kupameccsen vendégszerepeltünk. Az eredmények általában nem nekünk kedveztek, ám bízok benne, hogy holnap ezen változtatni fogunk a csapatommal - mondta a szakember.

Az elgémberedett izmaikat a könnyed edzésen átmozgató játékosok rendkívül elszántan várják a negyeddöntő második felvonását, ami helyi idő szerint 19.45-kor, magyar idő szerint pedig 16.45-kor kezdődik Moszkva olimpiai monstrumában. A tréning után a csapat tagjai elfoglalják a szállásukat, majd holnap a találkozó előtt, délben még egyszer vízbe szállnak.

- Mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy a külső körülményeket ki kell tudni zárni, így a hosszú, kimerítő utazást és a háromórás időeltolódást is – ez főként mentálisan dől el, s ha sikerül, akkor sokkal könnyebb regenerálódni is. Profik alkotják az együttest, meg kell vele birkózniuk, és a fáradtságra nem lehet fogni, hiszen ma este még edzettünk egy könnyedebbet, holnap délelőtt pihenünk, délben szintén egy átmozgató edzés vár a társaságra, ebéd után, az összecsalás előtt pedig ugyancsak tudnak hangolódni a játékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!