Debrecen hírei

2012.11.10. 11:46

Áldás a felderítőkre Debrecenben

Felemelő, egyben megindító fél órát élt át több mint száznegyven felderítő katona a debreceni Megtestesülés Plébánia épületében.

Felemelő, egyben megindító fél órát élt át több mint száznegyven felderítő katona a debreceni Megtestesülés Plébánia épületében. Immár hagyománnyá vált, hogy az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja minden év november elején – a felderítők védőszentje, Szent Márton napjának alkalmából - ünnepi istentiszteleten vesz részt.

A liturgia napjának reggelén ünnepi állománygyűléssel tisztelegtek a katonák védőszentjük emlékének. A Kossuth laktanyában tartott rendezvényen elsőként Hende Csaba honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének levelét olvasta fel Enyedi Attila őrnagy, a zászlóalj törzsfőnöke.

Az ünnepségen részt vett Szűcs András dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Felderítő Csoportfőnökség csoportfőnöke, Boda József rendőr dandártábornok, a Belügyminisztérium Nemzetbiztonsági Szakszolgálatának főigazgatója, Horváth Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Felderítő Főnökség főnöke és Böröndi Gábor dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

Rédei Róbert alezredes, a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj parancsnoka előadásában a felderítők történetét mutatta be, majd a vendégek tiszteletére rendezett technikai, fegyverzeti, és katonai közelharc bemutatón vettek részt az egybegyűltek.

Ezután vonultak át a Böszörményi úti Megtestesülés Plébániára a katonák, akikhez csatlakoztak a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium 9. évfolyamos katona növendékei és nevelőtanáraik. Az ország egyetlen felderítő zászlóaljának katonáit a Debreceni Helyőrségi Zenekar muzsikája kíséretében áldotta meg Felföldi László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöki helynöke és Szentesi Csaba őrnagy, a Bocskai-dandár tábori lelkésze.

 

Révészné Markovics Zita hadnagy

Tóth Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!