Debrecen hírei

2012.08.22. 13:48

Gyermektalálkozó kistérségi szinten

Gyermekzsivajtól volt hangos 2012. augusztus 4-én Hajdúdorog mozijának udvara, ott rendezte meg ugyanis hagyományos Kistérségi Gyermektalálkozóját az Észak-hajdúsági Támogató Szolgálat, a Hajdúsági Sorstársak Együtt Egymásért Egyesület és a TÁMOP 5.5.1. MÁS-KÉP a családi közösségekért projektcsapat hathatós közreműködésével.

Gyermekzsivajtól volt hangos 2012. augusztus 4-én Hajdúdorog mozijának udvara, ott rendezte meg ugyanis hagyományos Kistérségi Gyermektalálkozóját az Észak-hajdúsági Támogató Szolgálat, a Hajdúsági Sorstársak Együtt Egymásért Egyesület és a TÁMOP 5.5.1. MÁS-KÉP a családi közösségekért projektcsapat hathatós közreműködésével.A vidám eseményre Hajdúböszörményből, Hajdúhadházról, Téglásról és Hajdúnánásról is érkeztek érdeklődők, mintegy hatvan gyermek és kísérő gyűlt össze, hogy egy felhőtlen napot tölthessen el együtt a szabad levegőn. A szervezők a felhőtlen szórakozást ezúttal is különösen gazdag programválasztékkal kívánták biztosítani, annak érdekében, hogy senkinek se legyen oka unatkozni. Kreativitásukat különféle kézműves technikák kipróbálásával élhették ki a nebulók, nyakláncokat és karkötőket főzhettek, szélforgókat ragaszthattak, papírvirágokat hajtogathattak, és homokképeket készíthettek. A fölösleges energiát gólyalábon járással, különböző fajátékok kipróbálásával lehetett levezetni, a legkisebbeknek pedig trambulinnal és csúszdázással kedveskedtek. Póni simogatásra, lovaglásra valamint szekerezésre is lehetőségük nyílt az állatbarátoknak. A megfáradt fiatalok babzsákfoteleken nyúlhattak el a hosszúra nyúlt játék után. Ebédről Szalka László gondoskodott, aki sokat dicsért paprikás krumplit főzött a kilátogatóknak.

Délután a gondozottaké volt a főszerep, hiszen a méltán népszerű Ki Mit Tud?-on bárki megcsillogtathatta tehetségét, melyét ráadásul egy kis finomságot is zsákmányolhatott jutalmul. A műsor viszonzásaképpen a szolgálat munkatársai is meglepetéssel készültek vendégeiknek, az előadásukban bemutatott mesejátékon a három nyúl kalandjain derülhettek a megjelentek.

Az esemény szervezője Kerékgyártóné Kiss Ilona, valamint a résztvevők hada ezúton szeretnék megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjanak támogatóiknak, a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.-nek, Orosz Imre települési képviselőnek, és Fehér László gazdálkodónak, amiért hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez, mindenki jókedvéhez.

 

Mosolygó Marietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!