Debrecen hírei

2012.07.05. 16:10

Galamb az U18-as válogatott edzőtáborról mesél

Kosárlabda - Garamvölgyi Ákos a Factum Sport Debrecen U18-as korú kosarasa jelenleg is Marcaliban edz a korosztályos válogatottal.

Kosárlabda - Garamvölgyi Ákos a Factum Sport Debrecen U18-as korú kosarasa jelenleg is Marcaliban edz a korosztályos válogatottal.

Július 2-án kezdte a felkészülést Zsoldos András vezetésével a keret (a nyíregyházi Ferenczi Tamás a másik tréner az U18-as nemzeti együttesnél), amely július 12-13-án játssza első edzőmeccseit a románok ellen, majd tovább készül a boszniai B divíziós Európa-bajnokságra, amire augusztus végén kerül sor. Ákosnál érdeklődtünk arról, hogy van, milyen a tábor, Zsoldos András pedig küldött egy fotót a most együtt dolgozó keretről, amely azonban bő egy hét múlva még szűkülni fog, így meglátjuk, hogy a mi fiunk benne marad-e.

Garamvölgyi Ákos: - Az első napokban már edzettünk, illetve berendezkedtünk, majd volt egy kis futás is és egyre hajtósabbak a tréningek. Emellett átmeneti játékokat játszottunk. Kollégiumban vagyok, ahol a szállás és a kaja is jó. Egy pesti sráccal kerültem össze, jól megvagyunk. Erősítésre is sor kerül, illetve a héten már a komolyabb edzések is előkerültek. Volt strandozás is. Jövő héten csütörtökön és pénteken edzőmeccseket játszunk a románok ellen, amit nagyon várok. Most hirtelen ennyiről számolhatok be.

 

Lássuk pontosan, milyen programja lesz (illetve van) a magyar U18-as válogatottnak!

- július 2-11., edzőtábor Marcaliban

- Július 12-13., felkészülési meccsek a román korosztályos válogatott ellen Pasaréten

- július 14-15-én pihenő

- július 16-19., edzőtábor Marcaliban

- július 20-21., felkészülési meccsek a szerb korosztályos válogatott ellen Szerbiában

- július 23-28., edzőtábor Szolnokon

- július 29-30., felkészülési meccsek a portugál korosztályos válogatott ellen Szolnokon

- augusztus 1-5., edzőtábor (Pasaréten vagy Törökbálinton)

- augusztus 9-19., B divíziós fiú U18-as Európa-bajnokság, Bosznia-Hercegovina, Szarajevó

 

A magyar U18-as válogatott kerete, amely várhatóan a románok elleni edzőmeccsek után fogyatkozni fog (végül 12-es utazó keret alakul ki augusztusra):

Falco: Váradi Benedek, Bakk Krisztián Perl Zoltán, Simon Kristóf, Bognár Kristóf

Kecskemét: Velkey János, Kovács Barna, Jakab Péter, Tóth Bence

Honvéd: Szalay Ákos

Nyíregyháza: Varga Márton

Körmend: Molnár Márton

Factum: Garamvölgyi Ákos

Kaposvár: Papp Péter

MAFC: Tokody Norbert

USA: Somogyi Gábor

 

Itt ami újdonság, hogy a Honvédos Haris Róbert helyett Tóth Bence (Kecskemét) került be a keretbe, de egyébként az U18-asoknál szerencsére nem nagy a mozgás, nincsenek sorozatos visszamondások, például, mint az U20-as válogatottnál, amelyből végül Varga Ádám sajnos kimaradt, s Timkó Norbert is áldozatául esett a végső keretszűkítésnek. A mostani 16 srácból fog tehát kikerülni az a 12, aki Boszniában Magyarországot képviselheti ebben a korcsoportban.

Mi, debreceniek Garamvölgyi Ákosnak sok sikert kívánunk a végső kerettagság kivívásához! Hajrá, Galamb!

HBN-KSZ | Fotó: az U-18-as edzőtáborban készült (Galamb a hátsó sorban jobbról a második)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!