Sport

2017.03.05. 12:26

Levegőhöz jutott a DVSC

Debrecen - A DVTK elleni 3-0-s győzelemmel javított pozícióján a debreceni együttes, de további sikerek kellenek.

Debrecen - A DVTK elleni 3-0-s győzelemmel javított pozícióján a debreceni együttes, de további sikerek kellenek.

Nagyon komoly téttel bíró találkozóra készült szombaton délután a DVSC, ugyanis a hazaiak a közvetlen rivális, a szintén a kiesés rémétől fenyegetett Diósgyőrt fogadták a Nagyerdei Stadionban. Az ellenfél edzőváltáson esett át a meccs hetében, a sikertelenséget nem úszhatta meg Horváth Ferenc, helyét ideiglenesen Vitelki Zoltán vette át, utóbbi szakember két mérkőzésre kapott bizalmat a vezetőségtől.

A cívisvárosi csapat háza táján az aggasztotta a szurkolókat, hogy Holman Dávid, a Loki irányítója nem tudta vállalni a játékot, és betegsége miatt még a keretbe sem tudta nevezni Leonel Pontes mester.

Két bomba

Az már a kilencven perc kezdetekor érezhető volt, hogy a lokisták hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe, tudták, mennyire fontos pontokért szálltak harcba. Az első félóra elteltével az villant át a fejeken, hogy nehogy büntessen a sors, ugyanis több lehetőséget is kihagyott a Lokomotív, főként Feltscher ziccere volt nagy, aki egyedül állt szemben a kapussal, de Rados védeni tudott.

A 30. percben azonban már fölugorhatott helyéről a hajdúsági publikum, hiszen Osváth Attila lövése megpattant a hálóőr karján és a felső sarokban kötött ki.

Csupán négy percet váratott magára a második gól, a korábban sokat bírált Ferenczi lőtt 23 méterről szépen a bal alsóba. Innentől kezdve felszabadultabban játszhatott a Debrecen, mi tagadás, rég volt ilyenre alkalom.

Újabb remek gól

A második félidő elején Szarka kapufája megijesztette a vendéglátókat, de nem sokkal később a DVSC támadója, a dél-koreai Szuk is megdöngette távolról a lécet. Ugyancsak a csatár kreativitása már gólt ért pár perccel később, Szuk sarkazását Feltscher bombázta be a bal felső sarokba, hatalmas gól volt!

Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy ki szerzi meg az oly fontos három pontot. Ami pedig különösen örömteli: úgy nyert a DVSC, hogy a játéka is biztató volt.

A lendületre szükségük is lesz a piros-fehéreknek, hiszen még csak levegőhöz jutottak a játékosok, de fellélegezniük még nem lehet. A következő, szintén „hatpontosnak” mondható meccsen újra itthon játszik a Loki, szombaton délután a Paks lesz az ellenfele. Reméljük, hogy ismét lesz okunk az örömre a Nagyerdőn. Ránk fér.

HBN-TN


A tények

OTP Bank Liga 22. forduló

DVSC-Diósgyőr 3–0 (2-0)

Nagyerdei Stadion, 4214 néző. Vezette: Kassai (Huszár, Kóbor)

DVSC: Danilovics – Osváth, Mészáros, Brkovics, Ferenczi – Jovanovic (Szekulics, 64.), Filip, Tőzsér, Feltscher (Könyves, 77.) - Szuk, Chuka (Barna, 87.)

Diósgyőr: Rados - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Lőrincz – Vela (Kitl, 77.), Dausvili, Elek, Ugrai (Fülöp, 55.) – Szarka (Makrai, 67.), Novothny

Sárga lap: Feltscher (17.), Eperjesi (25.), Brkovics (37.)

Gól: 1-0 Osváth (30.), 2-0 Ferenczi (34.), 3-0 Feltscher (60.)


Mesterszemmel

Leonel Pontes: Dr. Horváth Zsoltnak ajánlom a mai győzelmet, aki sokat tett az elmúlt években a DVSC-ért. Ellenfelünknek nem is volt gólszerzési lehetősége, de az őszi szezon és a mai mérkőzés között az volt a legnagyobb különbség, hogy ma belőttük a helyzeteinket. Az első gól után önbizalomra tett szert a csapat, ami a második után még tovább nőtt. Van olyan mérkőzés, amit jó játékkal is el lehet veszíteni, máskor rosz játékkal is lehet nyerni. Ma győzelmünk jól játékkal is párosult. Gratulálok az összes játékosnak, akik kiváló munkát végeztek. Még 11 mérkőzés van hátra a bajnokságból, a mai győzelem további lökést jelenthet a folytatásra.

Fotó: Derencsényi István

Vitelki Zoltán: Magamra vállalom a felelősséget, mert nem tudtam felkészíteni a csapatot sem taktikailag, sem mentálisan, és nem tudtam elég hitet adni a játékosoknak azzal kapcsolatban, hogy ezt a mérkőzést meg lehet nyerni. Hosszú játékos pályafutás áll mögöttem, tudok a sorok között olvasni, jövő héten helyre kell hozni a ma elkövetett hibákat. Az biztos, hogy egy hét több, mint egy nap. Úgy mentünk ki a szünet után, hogy szeretnénk minél hamarabb gólt szerezni. Azt gondoltam, ha 0-2-nél betalálunk, akkor van esélyünk megnyerni a mérkőzést. Most ilyen szériában vagyunk, a fejes után a kapufáról kifelé jött a labda. Sokkal többet kell tennem nekem is és a csapatnak is, mert győzelmekkel lehet előre lépni. Nagyon nehéz edzői feladat hitet adni a játékosoknak, nehezebb mint játékrendszereket kitalálni. Többet kell dolgoznunk, és nagyobb alázattal kell lenni a futball iránt.


A labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában a Debreceni VSC a Diósgyőri VTK csapatát fogadta szombaton 15.30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!