Helyi közélet

2014.05.02. 17:34

Indul a ködszínház kialakítása

Debrecen - A tervezettnek megfelelően halad a csónakázótó helyén épülő mélygarázs kivitelezése.

Debrecen - A tervezettnek megfelelően halad a csónakázótó helyén épülő mélygarázs kivitelezése.

A 198 férőhelyes építmény, szerkezetkész állapotban van, készültségi foka jelenleg 70 százalék – tudtuk meg dr. Papp László alpolgármestertől.

Mint kérdésünkre közölte: elkészült a födém szigetelése, az épület környékére visszatöltötték a szükséges földet és végeztek a külső közműépítési munkákkal is.

Jelenleg folytatják a tereprendezést, közben pedig megkezdődött a betonozás, a térburkolás. Elkészült az épületben a csapadékvíz-elvezető és az egy esetleges tűz oltásakor használatos vízhálózat. Állnak a vizesblokkok falai, ezen a héten hozzálátnak a burkolási, illetve a gipszkartonozási feladatokhoz.

Jön a vízjáték

A következő ütemben megkezdik a mélygarázs tetejére kerülő medencék burkolási munkálatait és a ködszínház kialakításához kapcsolódó gépészeti szereléseket. Közben folytatják az épület befejező szakipari munkálatait, az elektromos és gépészeti szereléseket, továbbá a parkosítást, a térburkolatok kialakítását.

A Nagyerdő parkerdei részét érintő rekonstrukciós program kapcsán eltűnt csónakázótó kvázi pótlására, a létesítmény tetején, 2200 négyzetméteren több kisebb „víztérből” és vizet adó oszlopokból álló különleges szökőkútrendszert, úgynevezett ködszínházat hoznak létre, amelyet esténként színes fényekkel fognak megvilágítani. A vízjáték leglátványosabb részének a jó időben több tíz méter magas vízoszlopot adó szökőkút ígérkezik. A Hunép és az Épker Service alkotta konzorcium szeptember közepe óta nettó 851 millióért dolgozik a kivitelezésen. Jelenleg úgy néz ki, hogy tudják tartani a befejezési határidőt, vagyis július 18-ára minden elkészül.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában