Helyi közélet

2013.06.27. 08:28

A főutcát is elérte a fúrás-faragás

Debrecen - A Piac utcai munkálatok várhatóan befejeződnek augusztus elejére.

Debrecen - A Piac utcai munkálatok várhatóan befejeződnek augusztus elejére.

A Piac utcán is elkezdődtek szerdán az új villamos pályaépítéséhez szükséges munkálatok – tájékoztatott Szabó József kommunikációs projektvezető.

Közlése szerint a vágányzár ideje alatt a kivitelező a Piac utcán – a Petőfi tértől a Kálvin térig – egyenáramú kábelfektetést végez a folyamatos és stabil energiaellátás érdekében. A várhatóan augusztus elejéig tartó munkálatok burkolatbontással és forgalomkorlátozással járnak mind a Piac utca–Kossuth utca–Széchenyi utca, mind a Piac utca–Szent Anna utca–Miklós utca csomópontokban. A Holló János utca és a Kossuth utca között – a Nagytemplom felé vezető oldalban – a parkolók ideiglenes megszűnnek.

A második CAF villamos csütörtöki érkezése és vágányra állítása miatt az Ispotály utcát a 21. számtól a Salétrom utcai torkolatig a rakodás idejére – előreláthatóan délután fél öttől fél nyolcig – teljes szélességében lezárják. Az érintett szakasz és annak parkolói, üzletei a rakodás ideje alatt gépjárművel nem közelíthetők meg! A rakodás ideje alatt az Ispotály utcát a Plazmaferezis Állomás előtt lehet elhagyni, illetve a Raktár utca felől megközelíteni.

Csőtörés

Miután hétfőn beszakadt a Böszörményi út a Füredi úti buszmegállónál, szerdán ugyanott eltört egy vízcső is a külső forgalmi sávban. A hibaelhárítás miatt az utat lezárták a forgalmat pedig az buszöblön keresztül vezetik, ezért a buszok legközelebb csak a Tűzoltóság megállóhelyen állnak meg. A korlátozás az alábbi járatokat érinti a Segner tér irányába: 12-es, 15-ös, 15Y-os, 24-es, 24Y-os, 31-es, 34-es, 35-ös, 35Y-os és 36-os.

HBN


Miután hétfőn beszakadt a Böszörményi út a Füredi úti buszmegállónál, azután szerdán ugyanott eltört egy vízcső is a külső forgalmi sávban.


A 18 darab, azonos típusú, új gyártású villamos prototípusa 2013 májusában érkezett meg Debrecenbe. A szállítás és a lerakodás forgalomkorlátozással járt az Ispotály utcán és környékén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában