Válogatás

2020.03.20. 10:48

Zene az otthoni pihenéshez

A rendkívüli járványügyi intézkedések valamilyen formában sajnos mindenkire hatással vannak. Olvasóink figyelmébe ajánlunk néhány dalt, amelyekkel nyugalmasabb lehet az otthon töltött idő.

Fotó: Birtók Benjámin

Paul Masvidal – Nebula

A zenész szerzeményeinek különlegessége, hogy a dallamok közé izokrónikus hangok vannak beépítve. Paul a dalokról úgy nyilatkozik, hogy azok „természetes pihentető élményt nyújtanak”.

Tanita Tikaram – I Love You

A nyugat-németországi születésű énekesnő jellegzetes, kissé melankolikus hangja sokak számára lehet ismerős, a rádióban még ma is felcsendül néha a Twist In My Sobriety, Tanita talán leghíresebb dala.

Bob Marley – Jammin

A jamaikai zenész a hetvenes években a világ talán legmeghatározóbb reggae előadójává nőtte ki magát. Marley-t a rasztafariánus mozgalom hívői valóságos prófétaként tisztelik, Exodus című albumát pedig a Time magazin is a huszadik század legjobb lemezének titulálta.

Pink Floyd – Fearless

Az angol Pink Floydot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, a világ egyik legsikeresebb zenekara ugyan már nem létezik, lemezeladásaikkal viszont a mai napig előkelő helyen szerepelnek a listákon.

Apey – Stranger

Végül, de nem utolsósorban itt van Áron András Apey, hogy listánkról ne hiányozzanak a magyar előadók sem. Apey az elmúlt évek egyik legsikeresebb honi dalszerzőjének számít, érdemes lesz ellátogatni egy koncertjére, ha visszaállt a világ rendje.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában