Csak a szokásos! 34 érem a Hajósról

Csak a szokásos! 34 érem a Hajósról
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszói ismét kitettek magukért, a szombati Hajós Alfréd Kupa III. fordulójában versenyzőink 11 arany-, 10 ezüst és 13 bronzérmet szereztek.

A 34 érmen a szakosztály 22 úszója osztozott. Dobogósaink továbbá 16 esetben javítottak aktuális, egyéni csúcsukon. Egyaránt háromszor volt érdekelt az eredményhirdetésnél a két aranyat és egy ezüstöt ,,összeúszó” Kovács András, a második helyeket gyűjtögető Víg Szabina, és a triplázó bronzérmes Szűcs Lajos, aki mindhárom számban javított addigi legjobbján, 200 vegyesen közel 13 mp-et faragott.

Az esélyeknek megfelelően mind Senánszky Petra 100 gyorson, mind Biczó Bence – 100 pillangó, 200 vegyes- sem adott esélyt az ellenfeleknek. A hét korcsoportban megrendezett versenyen 25 egyesület 401 versenyzője vett részt, ami összesen 1027 rajthoz állást jelentett.

Sántics Béla, a DSC-SI úszószakosztályának vezetője a következőképpen értékelt: ,, Már második éve, hogy elindítottuk saját rendezésű versenyünket, a Hajós Alfréd Kupát, mellyel elsősorban az utánpótlásnak kívánunk versenyzési lehetőséget biztosítani. A verseny szépen kinőtte magát, hiszen a hétvégén csúcsnevezés volt. Nagyon sok szép érmet nyertünk, kijelenthető, hogy korosztályos úszóink az ország élvonalában vannak. Szeptember 1-je óta, tehát hat hete dolgozunk, a mostani Kupa egy felkészülési állomás is volt egyben, a záró fordulót majd november 21-én tartjuk. Nagyon mozgalmas volt a szombati nap az uszodában, hiszen a Debreceni Vízilabda Sport Egyesület bajnoki, tv-s meccset játszott az OSC-vel, ezért külön öröm számomra, hogy mind a pólósok, mind mi figyelemmel voltunk a másik érdekeire, a nagyszerű együttműködésnek köszönhetően pedig zökkenőmentesen sikerült lebonyolítani mindkét sporteseményt”- zárta gondolatait a szakember.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –

 
hirdetés