birkózás

2019.10.17. 16:36

Világbajnoki ezüstérmet szerzett a Debreceni Egyetem főgyógyszerésze

Mindössze egy kazah ellenfél fogott ki rajta, így világbajnoki második helyezést szerzett a Debreceni Egyetem főgyógyszerésze Tbilisziben.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A 21. Veterán Birkózó Világbajnokságon Buchholcz Gyula sikerével együtt összesen hét érmet szerzett a magyar válogatott – számolt be honlapján a Debreceni Egyetem.

Buchholcz Gyula
Fotó: Debreceni Egyetem

A kötöttfogásúak „E” korosztályának 70 kilogrammos mezőnyében indult a Debreceni Egyetem főgyógyszerésze, Buchholcz Gyula, aki a tavalyi vb-n szerzett 5. helyezés után most ezüstéremmel tért haza. A versenyző felkészülését Fekete Dániel, Bodnár Zoltán és Savanya Ferenc segítették.

A Veterán Birkózó Világbajnokságnak 2019-ben Grúzia adott otthont. Az október 8-13. között megrendezett eseményen 39 ország több mint 600 birkózója mérte össze erejét Tbilisziben.

Magyarországot kötöttfogásban 19, szabadfogásban 8 versenyző képviselte, akik végül két arany-, három ezüst- és két bronzérmét szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában