hazaváró

2019.10.20. 10:39

Klipet forgattak Hajdúnánáson – Videó

Óriási színpaddá alakult Hajdúnánás körforgalma a közelmúltban, több százan énekelték a nap dalát.

Fotó: Fekete Andrea

A dal szerzője Pálóczi Imre, akit szülővárosában csak Cipiként ismernek. Az ihlet egy érdekes vita fültanújaként fogant benne, amelynek ez volt a témája: elmenni vagy maradni? Vélemények, saját érintettség, ittmaradásunk, jövőnk, s egy ország fájdalmainak hangjai jajdulnak fel a dal soraiban.

A dal demója tavaly október óta hallható az interneten. S hol máshol lett volna hiteles képi megjelenítést társítani hozzá, mint a szülővárosban? A klipforgatás megszervezése nem volt könnyű feladat, mivel maga a szerző, Pálóczi Imre is elköltözött, a fővárosban él. Rengeteg ötletelés, sok baráti segítség, és álmatlan éjszakák után azonban sikeresen kiküszöbölték az akadályokat. Régi barátokból megszerveződött a zenekar, hozzájuk társult a száz fős kórus és a néptáncos gyerekek. Mindenki nagy izgalommal várta a rendhagyó napot: az énekes Bedőcs Imre (a Felvidéki Rockszínház tagja), az operatőrök, barátok, közeli ismerősök, mindenki, akinek fontos a dal és ezzel együtt a klip megvalósítása.

Fotó: Fekete Andrea

Erősebbek, visszatartóbbak

A forgatás nem hazudtolta meg a dal mondanivalóját, az összefogás, az összetartozás érzése rendezői kérés nélkül is jelent volt. – Vegyük észre kincseinket, váljanak értékké azok a hétköznapi, aprónak hitt dolgok, amelyeket talán észre sem veszünk, mert ha ezek megvannak, akkor nem megyünk el távol a hazánktól, hiszen azok erősebbek és visszatartóbbak, mint bármi – mondta a nap végén a szerző.

Fotó: Fekete Andrea

A dal kapcsán – elmondása szerint – rengeteg ajtó kinyílt és becsukódott előtte, a nyitott ajtók pedig újabbak felé mutattak számára, hiszen a Hazaváró kapcsán egy színdarab írását is elkezdte. Ez még igen hosszú folyamat, ám az az inspiráció, ami a klip szervezése alatt keletkezett, elegendő munícióval vértezte fel a folytatáshoz.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában