Cafeteria – Szijjártó: lesz új szabályozás

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: hrportal.hu
Budapest – Az európai bírósági döntés tiszteletben tartásával ésszerű időn belül olyan új szabályozást dolgoznak ki a SZÉP-kártya ügyében, amely megfelel a magyar érdekeknek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

A tárcavezető egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva közölte: mindenképpen olyan szabályozásra van szükség, amely megfelel a magyar érdekeknek, ezt a szándékot nem adják fel.

Az Európai Unió Bírósága kedden hozta nyilvánosságra, hogy nem egyeztethetők össze az uniós joggal a SZÉP-kártya és az Erzsébet étkezési utalvány rendszer egyes elemei. Kovács Zoltán kormányszóvivő ezt követően elmondta, hogy a kormány tudomásul veszi a döntést, de fenntartja az Erzsébet-programot. A kibocsátók pedig jelezték, hogy az utalványok kibocsátása, elfogadása és beváltása, illetve a SZÉP-kártya használata zavartalanul folyik tovább.

A keresetet az Európai Bizottság indította Magyarországgal szemben. A bíróság keddi döntésében megállapította: a rendszer egyes elemeivel Magyarország megsértette a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságát. A bíróság öt pontban állapított meg eltérést az uniós jogtól.

– MTI –


Cafeteria – A K&H Banknál is zavartalan a SZÉP-kártya és az Erzsébet-kártya használata
Budapest – A K&H Banknál is zavartalan a SZÉP-kártya és az Erzsébet-kártya használata – válaszolta a K&H Bank szerdán az MTI érdeklődésére azt követően, hogy az OTP Bank és az MKB Bank tájékoztatása szerint nem befolyásolja a SZÉP-kártyák elfogadását az Európai Bíróság döntése, hogy a cafeteria-rendszer egyes elemei összeférhetetlenek az uniós joggal.


Cafeteria – A SZÉP-kártyák elfogadása is zavartalan
Budapest – Az Európai Bíróság döntése nem befolyásolja a SZÉP-kártyák elfogadását, azok továbbra is zavartalanul használhatóak – jelezték a kártyákat forgalmazó bankok az MTI megkeresésére, azt követően, hogy az uniós joggal összeférhetetlennek mondta ki a bíróság a SZÉP-kártya és az “Erzsébet étkezési utalvány” rendszer egyes elemeit.


Cafeteria – Az európai ítélet után is zavartalanul elfogadják az Erzsébet-utalványokat
Budapest – Az Erzsébet-utalványok – akár papíralapon, akár kártyán rendelve – továbbra is a béren kívüli juttatás részeként adhatók, ezt a hatályos adójogszabályok biztosítják. Az Erzsébet-utalványok kibocsátása, elfogadása és beváltása elektronikus kártya formájában is zavartalanul folyik tovább – erősítette meg az Erzsébet-program honapján olvasható közlemény azt követően, hogy az Európai Unió Bírósága az uniós joggal összeférhetetlennek mondta ki a SZÉP-kártya és az “Erzsébet étkezési utalvány” rendszer egyes elemeit.


Cafeteria – Kormányszóvivő: a kormány elszánt az Erzsébet-program megtartásában
Budapest – A magyar kormány továbbra is elszánt az Erzsébet-program megtartásában, ugyanakkor tudomásul veszi és tiszteletben tartja az Európai Bíróság magyar cafeteria-rendszerről szóló döntését – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján.


Európai Bíróság: a magyar cafeteria-rendszer egyes elemei sértik az uniós jogot
Brüsszel – Az Európai Unió Bírósága szerint nem egyeztethetők össze az uniós joggal a SZÉP-kártya rendszer és az “Erzsébet étkezési utalvány” rendszer egyes elemei – mondta ki keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága.

hirdetés