Büntetésre számíthatnak a Forma 1-es pilótát játszó sofőrök a 4-esen

A munka miatt torlódik a forgalom
A munka miatt torlódik a forgalom - © Fotó: Matey István
Debrecen – Azonnal intézkedett a rendőrség, ahogy a Hajdú Online-on megjelent az olvasói levél.

Ellenőrzésekre számíthatnak a közlekedők a 4-es főút felújítás alatt álló Debrecen és Bocskaikert közötti szakaszán, s aki rászolgál, az bírságra, szabálysértési feljelentésre számíthat – derül ki a rendőrség keddi, Naplóhoz eljuttatott közléséből. Hétfőn a Hajdú Online-t kereste meg egy türelmét vesztett autós arra panaszkodva, hogy többen a tiltó jelzésekre fittyet hányva sodorják veszélybe az arra haladókat. Mint írta, a 40-es és 60-as sebességkorlátozás, illetve az előzést tiltó táblák ellenére egyesek 100-al cikáznak a sorban, ahol munkagépek is állnak. – Sajnos kifogytam a türelemből. Nem érdekel, hogy mi lesz a „bátor Forma 1-es pilótákkal”, de a vétlen autós, illetve utasaik nap mint nap veszélyhelyzettel néznek szembe. Gyorshajtás, balesetveszélyes közlekedés és figyelmetlenség. Ez a három kifejezés jellemzi a mindennapokat az úton. Nincs lehetőség rá, hogy pár napra esetleg traffipax kerüljön erre a szakaszra? – vetette fel, hozzátéve, „autó és annak ereje nem mindig jár kéz a kézben az emberi ésszel”.

Dr. Dobó Dénes rendőrségi szóvivő már kedden reggel reagált. – Megvizsgáltuk a levélíró jelezte problémát, és úgy határoztunk, hogy ellenőrzéseket hajtunk végre a megyeszékhely és Bocskaikert közötti szakaszon. A biztonságos közlekedés és a balesetek megelőzése érdekében sebességellenőrzéseket is végrehajtanak – tájékoztatott a főhadnagy, megköszönve a jelzést.

HBN


Halálos iramban Debrecen és Bocskaikert között

Figyelemfelhívó levelet kaptunk egy autóstól, aki a 4-es főút felújítása miatt beiktatott sebességkorlátozások és tiltó jelzések ellenére nap mint nap találkozik olyan sofőrökkel, akik fittyet hánynak a szabályokra, ezzel pedig más autósok épségére is. Írását eredetileg a Hajdú-Bihari Rendőr-főkapitányságnak címezte, de mivel azt reméli, hogy a sajtó segítségével üzenete eljuthat a szabálytalan autósokhoz, minket is megkeresett.