Bűncselekmények sorát sejtik a szocialisták

Akt.:
Bűncselekmények sorát sejtik a szocialisták
© Fotó: Matey István
Lászlóháza – A Vidékfejlesztési Minisztériumig érhet a lászlóházai veszélyeshulladék-telep ügye – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó a Magyar Szocialista Párt országos elnökségi tagja hétfőn a tároló előtt tartott sajtótájékoztatón.

– A vidékfejlesztési miniszter kompetenciája kinevezni a zöldhatóság elnökét és Fazekas Sándor úgy nevezte ki Tolnai Jánosné Szatmári Katalint erre a pozícióra, hogy közben már nyomozás folyt ellene a közel 13 millió forintos püpökladányi hűtlen kezelési ügyben – közölte Kincses László, Püspökladány önkormányzati szocialista képviselője.

Mint mondta Fazekas Sándort parlamenti interpelláció keretében 2013 áprilisában kérték, hogy nyilatkozzon Tolnainé dolgairól, amelyre a válasz az volt: a képviselő úr tegye a kötelességét és, ha törvénytelenséget lát szóljon. Képviselőként magára veszi ezt a felszólítást és jelzi, hogy olyan összefüggéseket lát kibontakozni, amely törvénytelenséget sejtet.

HBN


Vegyi szemét szabadon
Balmazújváros–Lászlóháza – Nem megfelelően tárolnak kétezer tonnányi veszélyes hulladékot.


Kétezer tonna veszélyes hulladék egy hajdú-bihari tároló telepen, a felügyelőség feljelentést tesz
Debrecen, 2014. január 9., csütörtök (MTI) – Fémtolvajok garázdálkodhattak a hajdú-bihari, mintegy kétezer tonna veszélyes hulladékot tároló telepen, ezért a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen – jelentette be Kelemen Béla, a felügyelőség igazgatója csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján.


A Greenpeace mintákat vett a hajdú-bihari veszélyeshulladék-tároló telepen
Budapest, 2014. január 10., péntek (MTI) – A Greenpeace vegyi szakértője és aktivistái csütörtökön mintákat vettek a hajdú-bihari veszélyes hulladékot tároló telepen. A környezetvédő szervezet szerint az őrizetlen, romos telepről kijuthatnak a szennyező anyagok, ezért azonnali kármentesítésre szólította fel a hatóságot.


Elkezdik bekeríteni a vegyi szemetet
Balmazújváros-Lászlóháza – Szombaton megkezdik a munkát a Balmazújváros–Lászlóháza határában lévő veszélyes hulladék telepnél.


Hortobágyi veszélyes hulladék – Ombudsman-helyettes: állami segítségre van szükség
Balmazújváros-Lászlóháza, 2014. január 13., hétfő (MTI) – A jövő nemzedékek ombudsman-helyettese szerint az állam anyagi segítségére van szükség annak érdekében, hogy a Balmazújváros-Lászlóháza környékén tapasztalt környezetkockázat ne alakuljon át környezeti kárrá.


Milliók, elvégzetlen munkáért cserébe
Püspökladány – Bíróság előtt áll a zöldhatóság nemrégiben lemondott elnöke egy püspökladányi hűtlen kezelési ügy miatt.


MSZP: Tolnainé Balmazújvárosnak is készíthetett használhatatlan dokumentumokat
Debrecen, 2014. január 9., csütörtök (MTI) – A balmazújvárosi önkormányzatnál folyó rendőrségi eljárás kiterjesztését kezdeményezi a zöldhatóság volt vezetőjére, Tolnai Jánosné Szatmári Katalinra az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetsége – jelentette be a szövetség elnöke csütörtökön Debrecenben.


Balmazújvárosi polgármester: Tolnainé munkáján alapul a most zajló városrehabilitáció
Balmazújváros, 2014. január 9., csütörtök (MTI) – A Balmazújvárosban most zajló városrehabilitációs projekt, az Integrált Városfejlesztési Stratégia megvalósítása Tolnai Jánosné Szatmári Katalin munkáján alapul – közölte a település fideszes polgármester az MTI-vel.