Bulvár

2018.11.20. 14:40

Ikonok dolgaiért licitáltak

Hollywood - A Playboy magazin első számának egyik példánya, a címlapon Marilyn Monroe-val 32 ezer dollárért kelt el.

Hollywood - A Playboy magazin első számának egyik példánya, a címlapon Marilyn Monroe-val 32 ezer dollárért kelt el.

Rekord áron – 250 ezer dollárért (70,9 millió forint) – kelt el a Julien’s Auctions árverési ház Beverly Hills-i aukcióján Marilyn Monroe Arany Glóbusz-díja – közölte árverési forrásokra hivatkozva a világgazdaság. A Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete (HDPA) által 1961-ben a legjobb színésznőnek adományozott díj korábban soha nem látott áron kelt el.

Elajándékozta

Monroe hollófekete, kétüléses, 1956-ban gyártott Ford Thunderbird autója, amely most első ízben került kalapács alá, 490 ezer dolláros (közel 130 millió forint) áron talált vevőre az Ikonok és idolok: Hollywood címen megrendezett kétnapos árverésen. Monroe 1962-ben tanára, Lee Strasberg drámapedagógus fiának adományozta az autót.

A jelenlegi – a nevét felfedni nem kívánó – tulajdonos a rendszáma és egyéb dokumentumok alapján nyomozta ki az autót. A gépkocsit felújítják, de a főbb alkatrészeit megtartják. A színésznő közel tucatnyi használati tárgya mellett más hírességek, közöttük Tina Turner és Cher popsztárok dolgai is kalapács alá kerültek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!