Bulvár

2018.10.13. 13:01

10 őrült filmes elmélet, ami az összes mozirajongót elgondolkodtatja

Néhány mozifanatikus a maga módján szereti értelmezni a filmeket: ők azok, akik minden jelenetben rejtett üzenetek és más meglepetések után kutatnak, és aktív képzelőerejüknek hála sokkal egyedibbé teszik az élményt saját maguknak. A BrightSide ilyen rajongói ötletekből és továbbgondolásokból szedett össze egy csokorra valót. Popcornt elő!

Néhány mozifanatikus a maga módján szereti értelmezni a filmeket: ők azok, akik minden jelenetben rejtett üzenetek és más meglepetések után kutatnak, és aktív képzelőerejüknek hála sokkal egyedibbé teszik az élményt saját maguknak. A BrightSide ilyen rajongói ötletekből és továbbgondolásokból szedett össze egy csokorra valót. Popcornt elő!

10. Joker valójában háborús veterán.

A sötét lovagban Heath Ledger karaktere profin használja a fegyvereket és a robbanószereket, valamint testi és lelki sebei is vannak. Az egyik jelenetben arról beszél, hogy az emberek mennyire közömbösek akkor, ha például felrobban egy katonákkal tömött teherautó, de mindenki elveszíti az eszét, ha egy polgármestert ölnek meg. Ez talán a poszttraumás stressz zavar egyik jele?

9. James Bond nem egyetlen személy, hanem több különböző ügynök kódneve.

A Bond-filmekben a „Q” és a „H” kódnevek végig ugyanazok maradnak, viszont a mögöttük álló emberek megöregszenek, meghalnak, és újak lépnek a helyükbe. Miért ne lehetne ezt a logikát a 007-esre is kiterjeszteni? Az meg, hogy „felrázva, nem keverve” isszák a martinit, lehet éppen vállalati előírás is.

8. Gandalf végig Mordorba akarta küldeni a sasokat.

A Gyűrűk Ura rajongóinak visszatérő problémája, hogy Gandalf miért nem hívta a sasokat már az utazás legelején, hogy elrepítsék Frodót Mordorba. Így sokkal gyorsabb és biztonságosabb lett volna elpusztítani a gyűrűt. Egy elmélet szerint a varázsló pont ezt szerette volna tenni, és tervét el is akarta mondani a szövetség többi tagjának is. Csakhogy meg kellett várnia, míg a csapat eléri Lórien erdejét, ahol már nem látja őket Szauron szeme. Mielőtt lezuhant volna Mória bányáiban, Gandalf valójában azt mondta a peremen lógva: „Repüljetek, bolondok!” Kár, hogy senki sem értette őt rendesen.

7. Sandy csak képzelte a Grease történetét.

A film elején szóló Summer Nights című dalban John Travolta megemlíti, hogy Sandy majdnem megfulladt, amikor először találkoztak. Az egyik népszerű elmélet szerint a lány valójában nem élte túl az esetet, és a film cselekményét akkor pörgeti le magában, amikor Danny megpróbálja újraéleszteni. A film végén Sandy és Danny egy piros kabrióban szállnak az égbe - az elmélet szerint ez valójában az a pillanat lehet, amikor a lány meghal, és a Mennyország felé tart.

6. Jar Jar valójában sith volt.

Egyesek szerint a karakter ügyetlenkedése és bohóckodása végig csupán mesteri színjáték volt. Jar Jar Binks valójában ravasz sith volt, és már régóta szolgálta az Erő sötét oldalát. Nem véletlen, hogy annyi bajt hozott a jófiúkra. A harmadik részben ráadásul Jar Jar a megromlott Galaktikus Szenátus egyik tagja lesz. Egyes rajongói elméletek szerint Jar Jar segített Palpatine-nak hatalomra jutni, és elpusztítani a jediket.

5. Neo gép, Zion pedig a virtuális valóság egy újabb szintje.

A Mátrix-trilógia rejtett mélységeiben még akkor is könnyű elveszni, ha nem gyártunk hozzá pluszban összeesküvés-elméleteket. De a lelkes filmrajongókat ez sem állította meg. Egy teória szerint Neo lényegében robot, és Zion földalatti városa, az emberiség utolsó bástyája pedig csak még egy réteg a virtuális valóságban, amit az emberek hoztak létre csak azért, hogy irányításuk alatt tartsák a robotokat.

4. Jack egy időutazó, aki azért szállt fel a Titanicra, hogy megakadályozza Rose öngyilkosságát.

Egyes filmőrültek szerint Leonardo DiCaprio karakterét a jövőből küldték a Titanicra, hogy megmentse Rose-t. Ha a lány a vízbe esett volna, a hajót meg kellett volna állítani, és a késlekedés miatt a jégheggyel való ütközés sosem történt volna meg. A történelem alakulása így gyökeresen megváltozott volna. És hogy miért volt fontosabb Rose megmentése, mint az összes többi utasé? Ez bizony rejtély. De várjunk csak… mi van, ha Rose volt John Connor dédnagyanyja?

3. Mad Max egy az apokalipszis négy lovasa közül.

A 2015-ös Mad Max - A harag útja című film hemzseg a rejtett motívumoktól és metaforáktól. Az egyik elmélet szerint például az apokalipszis négy lovasa is szerepel a filmben: Immortan Joe a Hódítás vagy a Pestis, Skulófarmer a Háború, Emberevő az Éhínség, Max pedig a Halál megtestesítője.

2. Marsellus Wallas lelke van a Ponyvaregény bőröndjében.

Akadnak, akik szerint az ördög a tarkón keresztül szabadítja meg lelkétől az embert. A Ponyvaregényben Marsellus Wallace-nak pedig hogy, hogy nem, pont azon a helyen van sebtapasza. A táska számkombinációja 666, és amikor kinyitják, kísérteties fény szivárog belőle. Ezek mellett úgy tűnik, Marsellusnak nagyon fontos az a bőrönd… Összeáll, igaz?

1. Roxfort nem létezik, a varázslók világa csak Harry agyszüleménye.

Egyes Harry Potter-rajongók szerint a mágia világa csupán szimpla ábránd, ami egy magányos, szeretetre éhes fiú agyából pattant ki, aki mindennapjait egy szekrényben tölti. Roxfort, barátok, elképesztő kalandok: a teória szerint Harry csak azért találta ki ezeket, hogy elmeneküljön a rideg valóság elől. Ez arra is magyarázatot adhat, miért lesz hirtelen ő a legfontosabb személy a varázslók között.

Forrás: BrightSide


[related-post post_id="4014245"]

[related-post post_id="4012227"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!