Bulvár

2018.08.11. 13:15

10 elképesztő tény híres filmekről, amit csak nagyon kevesen tudnak

Tudtad, hogy az indiai Mars-szonda kilövése kevesebbe került, mint a Gravitáció című film teljes költségvetése? És azt, hogy Nigéria évente több filmet állít elő, mint az Amerikai Egyesült Államok? A BrightSide ehhez hasonló érdekességeket gyűjtött össze nemrég. Keríts egy kis popcornt, és jöhet a szórakozás!

Tudtad, hogy az indiai Mars-szonda kilövése kevesebbe került, mint a Gravitáció című film teljes költségvetése? És azt, hogy Nigéria évente több filmet állít elő, mint az Amerikai Egyesült Államok? A BrightSide ehhez hasonló érdekességeket gyűjtött össze nemrég. Keríts egy kis popcornt, és jöhet a szórakozás!

1. Új-Zéland összes aranyfestéke ráment A hobbitra

Azokban a jelenetekben, amikben Smaug is szerepelt, annyira sok kamuaranyat használtak, hogy az egész országban nem maradt már készleten aranyozott festék. A készítők viszont leküzdötték az akadályt: Németországból hozattak maguknak.

2. A Skyfall híres verekedős jelenetét tényleg egy mozgó vonaton forgatták

Daniel Craig nem kért kaszkadőrt, maga vállalta be az összes hajmeresztő mozdulatot. Tisztára, mint egy igazi James Bond!

3. És még egy kis James Bond...

A James Bond-filmek legismertebb képét puskacsövön keresztül filmezték le. És ha ez nem lenne elég: Maurice Binder, a főcím designere az utolsó pillanatban állt elő az ötlettel, 20 perccel azelőtt, hogy találkozott volna a producerekkel. Hiszed vagy sem, a határidő előtti utolsó pillanatok igencsak produktívak a filmiparban.

4. A Ryan közlegény megmentése túlzottan is realisztikus

A Ryan közlegény megmentése poszttraumás stressz zavart okozott a háborús veteránoknál. Néhány csatajelenet ennyire valósághű volt azoknak, akik részt vettek a háborúban.

5. Az ötödik elem kitalált nyelve

A különleges nyelvet, amit Leeloo használt a filmben, Luc Besson rendező találta ki. De Mila Jovovich színésznő nem csak hogy változatosabbá tette az egészet, de még a rendezővel is képes volt

így kommunikálni.

6. A téglában Jack Nicholson igazi fegyverrel hozta a frászt Leonardo DiCaprióra

Van egy csúcspont a filmben, amikor a két karakter végre összetalálkozik az egyik kulcsjelenetben. Nicholson erre az alkalomra beszerzett egy valódi pisztolyt úgy, hogy erről sem DiCaprio, sem pedig a rendező, Martin Scorsese nem tudott. Így hát Leo reakciója a jelenetben nem megrendezett volt. Nicholson azzal magyarázta tettét, hogy úgy érezte, szerinte a jelenet alapesetben nem volt elég dinamikus.

7. A Charlie és a csokigyárban igazi mókusokat használtak

Tim Burton rendező döntése volt, hogy szerezzenek negyven valódi mókust, és tanítsák meg őket a filmben is látható trükkökre.

8. Hulk nyomtatóhiba miatt lett zöld

Tény, hogy Hulkot kevesen tudnák elképzelni más színben. Viszont az alkotó, Stan Lee eredetileg szürkében álmodta meg a híres karaktert, méghozzá azért, hogy etnikailag semlegessé tegye. Aztán egy nyomtató véletlenül hibásan, zöldben nyomtatta ki Bruce Banner másik felét, de ez annyira tetszett Lee-nek, hogy úgy döntött, megtartja a színt.

9. Deadpool okkal felejtett taxiban egy fegyverekkel teli táskát

Mivel a Deadpool első részének költségvetését az utolsó pillanatban megvágták hétmillió dollárral, a film elején a főszereplőnek ott kellett hagynia az arzenálját a taxiban. Ezzel jelentősen költséghatékonyabb lett az azt követő jelenet.

10. A Ponyvaregény adrenalin-beszúrását megfordítva forgatták le

Nem könnyű egy tűvel hajszálpontosan eltalálni a megfelelő helyet, így Quentin Tarantino úgy döntött, visszafelé veszi fel a híres jelenetet. John Travolta először Uma Thurman mellkasára tette a tűt, majd egy hirtelen mozdulattal kihúzta.

Forrás: BrightSide


[related-post post_id="3940688"]

[related-post post_id="3936087"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!