Bulvár

2018.02.15. 19:03

Még mindig nem tért magához

Hollywood - Továbbra is emésztenie kell Greta Gerwignek, hogy öt Oscarra jelölték Lady Bird című filmjét.

Hollywood - Továbbra is emésztenie kell Greta Gerwignek, hogy öt Oscarra jelölték Lady Bird című filmjét.

Nem múlik el nap, hogy ne születne Greta Gerwigről néhány magasztaló kritika.

Amikor meghallottam a hírt, elkezdtem sírni meg sikítani, és ez az állapot azóta sem múlt el"

– mondta a tekintélyes The Observer brit vasárnapi lapnak. – "El sem tudom hinni, még mindig sokkban vagyok és a fellegekben járok. Emlékszem, hogy amikor Sofia Coppolát Oscarra jelölték az Elveszett jelentésért legjobb rendező és legjobb forgatókönyvíró kategóriában, ez milyen sokat jelentett nekem. Arra is emlékszem, hogy amikor Kathryn Bigelow megkapta a legjobb rendező díját A bombák földjénért, ez mekkora távlatokat nyitott meg."

Greta Gerwiget szintén a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyvíró Oscarjára jelölték. A másik három jelölés: legjobb film, legjobb női főszereplő (Saoirse Ronan), legjobb női mellékszereplő (Laurie Metcalf). Saoirse Ronan nemrég kapott Arany Glóbuszt a filmben nyújtott alakításáért.

Producer lehet belőle

Mindenkit megdöbbentett Daniel Day-Lewis, amikor bejelentette, hogy a Fantomszál című film az utolsó, amelyben szerepel. Ám meglehet, mégsem fordít hátat a filmezésnek, az utóbbi hónapokban ugyanis intenzíven tárgyalt producerekkel, illetve filmgyártó cégekkel – ebből arra lehet következtetni, hogy a kamera másik oldalára lép, és producerként próbálja ki magát. Mi több, a forgatókönyvírás sem áll távol tőle. Az viszont biztos, hogy a színészettel leszámolt, mert úgy érzi, túl sokat vesz ki belőle a művészetnek ez a formája.

Beszédes tény, hogy a háromszoros Oscar-díjas színész (A bal lábam, Vérző olaj, Lincoln) legutóbb az A24 Films filmgyártó és forgalmazó cég vezetőivel találkozott. Az A24 több izgalmas független produkciót jegyez, köztük a Lady Bird című drámai vígjátékot, amelyet a minap öt Oscarra jelöltek (legjobb film, legjobb női főszereplő /Saoirse Ronan/, legjobb női mellékszereplő /Laurie Metcalf/, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb rendező /Greta Gerwig/).

A hivatalos verzió szerint Day-Lewis egy barátja miatt látogatta meg a producercéget, hogy közbenjárjon az érdekében, ám bennfentesek úgy tudják, több filmterve is van, amelyekhez gyártót keres. Daniel Day-Lewis utolsó, színészként jegyzett filmjét, a Fantomszálat hat Oscarra jelölték: legjobb film, legjobb férfi főszereplő (Day-Lewis), legjobb női mellékszereplő (Lesley Manville), legjobb rendező (Paul Thomas Anderson), legjobb eredeti filmzene, legjobb jelmez. A film az ötvenes évek Londonjába kalauzol. Főhőse egy excentrikus, megszállott divattervező (Day-Lewis), aki a felső tízezer számára alkotja ruhakölteményeit.

Legnagyobb meglepetésére ráköszönt a szerelem, amely hatalmasabb erőnek bizonyul, mint a saját akarata.

UIP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!