Bulvár, celeb

2008.06.22. 20:54

Celine Dionnak nem lett volna szabad AC/DC-t énekelnie!

<p>A brit Total Guitar magazin szerint Celine Dion nevéhez fűződik a világ legrosszabb újraéneklése. A felmérésből a legjobb átdolgozásokra is fény derül.</p>

Az AC/DC számát ("You Shook Me All Night Long") a kanadai-francia énekesnő nem rögzítette, de hat évvel ezelőtt előadta Las Vegas-i show-ján, méghozzá duettben, Anastaciával. A darabot a lap egyenesen a zene ellen végrehajtott merényletnek, sőt, szentségtörésnek nevezi.

A második legrosszabbnak az Aerosmith és Run DMC klasszikusát, a "Walk This Way"-t hozták ki a zeneértő olvasók - pontosabban annak Sugababes és Girls Aloud verzióját. A Westlife átdolgozása sem nyerte el tetszésüket: az Extreme "More Than Words" című száma volt az eredeti. A negyedik legrosszabbnak azt találták, amit Will Young művelt a "Light My Fire"-rel a Doorstól. Ötödik lett a negativ listán The Mike Flowers Pops újrázása a "Wonderwall"-lal.

A felmérés során arra a konklúzióra jutottak, hogy a legjobb átdolgozások valszínűtlen párosítások és radikálisak. Első lett Jimi Hendrix Bob Dylan-átdolgozása: "All Along the Watchtower". A Beatles "Twist and Shout"-jának eredetije a Top Notes-tól származik. A legnagyszerűbbnek talált öt között helyet kapott még, sorrendben: Guns N Roses "Live and Let Die" (korábban: Wings), Nirvana: "The Man Who Sold the World" (David Bowie), valamint Muse: "Feeling Good" (Anthony Newley és Leslie Bricusse az eredeti).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!