Bulvár, celeb

2008.05.13. 21:33

Eldől, hogy Madonna végleg örökbefogadhatja-e a malawi kisfiút

<p>Várhatóan ezen a héten tárgyal a malawi bíróság Madonna vitatott örökbefogadási kéreleméről - jelentette az AFP kedden.</p>

Az énekesnő egy hároméves kisfiút szeretne adoptálni az Afrika egyik legszegényebb országának számító Malawiból. Több mint 18 hónappal ezelőtt indította el az amerikai énekesnő és brit filmrendező férje, Guy Ritchie az akkor másfél éves David Banda örökbefogadási eljárását. A lilongwei legfelsőbb bíróság a most csütörtöki tárgyaláson várhatóan állandó felügyeleti jogot ítél majd a párnak, annak ellenére, hogy korábban az adoptálási jogszabályok megsértésével vádolták az énekesnőt. A tárgyaláson bemutatnak egy szociális munkás által - a családról szerzett információkból - összeállított dokumentumcsomagot, amely alapján a malawi szakminisztérium dönt arról, hogy a 18 hónapos ideiglenes örökbefogadói státuszt véglegesre változtatják-e.
"Mr. és Mrs. Ritchie komoly elkötelezettséget mutatott arra, hogy biztosítsák a gyermeknek mindazt, amire szüksége van - szeretetet, biztos otthoni környezetet, gondoskodást és anyagi és érzelmi támogatást" - olvasható az összeállításban, amely Madonna londoni otthonának többszöri látogatásán alapul. A jelentés szerint David - aki egy árvaházban élt, miután az édesanyja a születésekor meghalt - "erősen kötődik a házaspárhoz és a család többi tagjához, és boldog kisgyermekként fejlődik."
Malawi Afrika egyik legszegényebb országának számít, ahol az emberek fele kevesebb, mint napi egy dollárból él, ráadásul a 12 milliós lakosság 14 százaléka HIV vírussal fertőzött. Madonna - akit a világ legjobban fizetett énekesnőjeként tartanak számon - 2006 októberében egy malawi árvaházban találkozott David Bandával, és akkor döntött úgy, hogy két saját gyermeke - Lourdes és Rocco - mellé örökbefogadja a kisfiút.
Helyi emberi jogi szervezetek először tiltakoztak az adoptálás ellen, mondván, hogy az énekesnő sztárságát használta arra, hogy megkerülje a hivatalos örökbefogadási szabályokat. Madonna és Guy Ritchie ezért akkor csak 18 hónapos, ideiglenes örökbefogadási engedélyt kapott.

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Madonna a táncosával csókolózott
    Már meg sem lepődünk, ha táncos lányról van szó. Egy exkluzív koncert részletei.

  • >Ismét a brit zenei toplista élén Madonna
    Egy héttel megjelenése után máris a brit nagylemez lista élén áll Madonna új albuma, a Hard Candy (Keménycukor).

  • >Rekorder lesz Madonna
    Madonna lesz az első előadó, akinek új, Hard Candy (Keménycukorka) című albumát először lehet teljes egészében mobiltelefonra letölteni, egy héttel a nagylemez hivatalos megjelenése előtt - közölte maga az énekesnő szerdán.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!