Bulvár, celeb

2008.05.26. 12:56

Derrick felügyelő 85 éves

<p>"Nem nézek vagy olvasok szívesen krimiket" - nyilatkozta a német sajtónak a hétfőn 85. születésnapját ünneplő Horst Tappert.</p>

Jó egy évtizede már, hogy véget ért a több, mint 200 epizódból álló sorozat. Az 1974-től 1997-ig forgatott, egy órás Derrickben vált világhírűvé Horst Tappert, a higgadt főfelügyelőt alakító színész.

A művész 1923 május 26-án született. Fiatalon katonáskodott a második világháborúban, majd színpadi színészként aratott sikereket az NSZK-ban. Nemzetközi hírnévre a 70-es években tett szert, amikor a német nyelvterületen és további mintegy 100 államban, köztük Magyarországon tűzte műsorára a tévé a sorozatot.

Horst Tappert, aki rendezőként is többször bizonyította tehetségét a Derrick-sorozatban 75 éves fejjel mondott búcsút a kamerának. A cukorbetegségben szenvedő idős művész és hitvese visszavonultan élnek Dél-Németországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!