Bulvár, celeb

2008.04.04. 10:51

Tereskova virtuális kakiküldő programja

<p>Budapest - Tereskova énekel, fest, botrányokat okoz. Szolnokon született, ott járt iskolába, tizennégy éves korában jelentkezett a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolába, azt azonban ma sem tudja, hogy felvették-e.</p>

Nagy Kriszta Tereskovaképzőművészeti tevékenységének első darabja a 200 000 Ft. című fotósorozat volt, amelyen ő maga látható szétgombolt bundában, hatféle mellel, 1998-ban pedig bugyis-melltartós önmagát tette közzé egy óriásplakáton a fővárosi Lövölde téren.

Nemrégiben kiállítótermek falára akasztotta bekeretezett szerelmes leveleit, tavaly ősszel pedig egy galériában megrendezte saját temetését. A megnyitóra szerkesztett végrendeletében kikötötte, azokat a műveit, amelyeket haláláig nem vett meg senki, el kell égetni. A Tereskova néven könnyűzenei karriert is építő képzőművész tavalyelőtt virtuális kakaküldő programot készíttetett, mellyel bárki küldhetett egy kakit az országház képe elé. Előtte azonban nem csak virtuálisan, de ténylegesen is megtette azt, amire az ország népét kérte: a Kossuth téritüntetések egyik estéjén, miközben rohamrendőrök álltak sorban, a parlament falánál Nagy Kriszta Tereskova elvégezte nagy dolgát.

NÉZZE MEG A TERESKOVA-VIDEÓKAT:

Tereskova másképp értelmezi Oláh Ibolya Magyarország című dalát

Ami nem ment le a Fábryban

Kapcsolódó cikkek:

- Száraz Ancsa - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!