Bulvár, celeb

2008.04.30. 06:28

Minden idők legjobb szexjelenetei

<p>A szex - az élet - és a filmművészet fontos része. Maguk a színészek sem tiltakoznak ellene ha valóban fontos a történet szempontjából, és dramaturgiai jelentősége van. Következzenek a legjobbak!</p>

Lassan elképzelhetetlen film szexjelent, illetve meztelenség nélkül. A testek és a szeretkezés pedig a történet részei lettek, amelyek nélkül az laposabb és kevésbé "élvezetesebb" lenne.
Következzen a filmművészet 10 legjobb szexjelenete:
Desperado

Nem csupán andalítóan romantikus képsorokat, sok-sok vért és hullát, hanem Salma Hayek-et is a Desperado című mozinak köszönhetjük, hiszen korábban csak ő is egy volt, a mexikói szappanopera-sztárok közül. A filmben ölés után, és ölés előtt adják át magukat a szerelemnek, gyertyafényben, lassan, gyengéden. Majd folytatják a kaszabolást és a véres bosszút.

Túl a barátságon (Brokeback Mountain)
Ang Lee drámája a filmtörténet szerves részévé vált. Nem csupán témaválasztása miatt, bár a vaskalapos Hollywoodban továbbra is merészség a homoszexualitással ennyire nyiltan és egyenesen foglalkozni - hanem a feldolgozás miatt is. A rideg hegyek között kibontakozó szerelem sok filmrajongó tűrőlépességét tette próbára. Mások azonban fejet hajtottak a rendezőnek és a szereplőknek is. Rádásul új értelmet kaptt a mondat: - Gyerünk Cowboy

A fiúk nem sírnak (Boys don t cry)
A filmben nyújott alakításáért zsebelte be Hilary Swank első Oscar-díját. A film Brandon Teena, az önmagát kétneműnek valló személy története, akit végül megerőszakoltak és megöltek. A filmben Brandon odaadó, szenvedélyes szerető... Barátnőjével, Lanával való szeretkezése egyikre a nehezen feldogozható jeleneteknek - a szereplők és a nézők számára egyaránt.

Boogie Nights
Talán furcsa, hogy egy olyan film, amely a pornóiparról és a szexről szól is bekerülhet a válogatásba, de Dirk Diggler (Mark Whalberg) és Amber (Julianne Moore) szeretkezése több egyszerű pornónál. Hiszen a fiúból ekkor válik sztár, egy csillogó pornó-ikon.

Amerikai pite (American Pie)
A filmipar kihagyhatalan gyöngyszeme (?) a szűzesség elvesztéséről, a test és az érzékek megtapasztalásáról... Jim erotikus konyhai jelenete a forró almáspitével valóban felejthetetlenné teszik az alkotást. És sokaknak az első szexuális élményt is...

Betty Blue
Betty őrülten szeretett és őrülten szerette. És ebbe végül valóban bele is őrült... A Zorg életébe besétáló Betty mindent felrúg. Ám erotikus túlfűtöttsége mögött elmebaj húzódik, amely a film végére be is "teljesedik". Kettejük jelenetei azonban nem véletlenül tartoznak a legemlékezetesebbek közé.

Mulholland Drive
David Lynch filjében életek, sorsok, látomások és a valóság fonódik össze, és csupán egy közös pont van/marad: a Mulholland. Az identitászavaros, deviáns szereplők története bővelkedik erotikában. Két lány nyomoz, gyilkosok, maffiózok, és saját érzékeik, érzékelésük után.

9 és 1/2 hét (9 1/2 weeks)
Vagyis a film, amely bebizonyította, hogy a gyümölcsöket nem csak megenni lehet, illetve hogy mire képes egy jégkocka a feltüzelt testen... John és Elizabeth érzéki kalandozása műfajt teremtett, irodalmat - és divatot. Kreatív szexuális játszadozásuk megmutatta, hogyan és hol lehet áthágni, ledönteni a korábbi tabukat - a szexben és a filmben egyaránt.

Mint a kámfor (Out of sight)
Abban a pillanatban felizzik Jack a tolvaly, és Karen a rendőrnő között a szenvedély, amikor először találkoznak egy kocsi csomagtartójában. Sokan a filmművészet legszebb képsorainak tartják, amikor aztán ez a szenvedély beteljesedik. Sokan Clooney miatt, sokan Lopez miatt...

Szörnyek keringője (Monsterr s Ball)
Két beteg, sérül ember talál egymásra tragédiáik mentén. Egy öngyilkos fiú, egy kivégzés és egy baleset, amely szerelmet szül? Szerelmi jelenetükben benne van miden fájdalom, tehetetlenség, állatiasság. Halle Berry alakítását nem véletlenül jutalmazták Oscar-díjjal.


Forrás: Nana.hu

Nézze meg a legemlékezetesebb jeleneteket!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!