Bulvár, celeb

2008.04.09. 13:41

Diana-per: Dodi apja nem nyugszik

<p>A hétfői ítélet után sem adja fel a harcot Mohammed Al-Fayed - jelentette be a londoni Harrod s üzlet tulajdonosának szóvivője kedden.</p>

Az üzletember továbbra is ragaszkodik állításához, miszerint a Diana hercegnő és barátja, Dodi Al-Fayed halálát okozó szerencsétlenség nem baleset volt, hanem összeesküvés, amiben a királynő férje, Fülöp herceg is érintett.

Az esküdtszék hat hónapi vizsgálat után, hétfőn döntött úgy, hogy gondatlanság okozta a pár és sofőrjük halálát. A határozatot a hercegnő két fia, a baleset egyetlen túlélője, a miniszterelnök, a rendőrfőnökök és az újságok is elfogadták.

Mohammed Al-Fayed fellebbezhet a döntés ellen, de ahhoz be kell bizonyítania, hogy a halottkém félrevezette az esküdtszéket, vagy valamilyen súlyos jogi hibát követett el. A 79 éves üzletember másik lehetősége, hogy ráveszi a francia hatóságokat, nyissák meg újra a nyomozást a vizsgálat során előkerült bizonyítékok alapján.

A férfi ragaszkodik elméletéhez, miszerint Fülöp herceg és a brit titkosszolgálat áll az 1997-es tragédia mögött. Az egyiptomi származású üzletember szerint meg akarták akadályozni, hogy Diana hozzámenjen egy muzulmán férfihoz. A halottkém korábbi vallomásában leszögezte, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Fülöp herceg, a titkosszolgálat, vagy más kormányszerv elrendelte vagy megszervezte volna Diana meggyilkolását. Az esküdtek határozata szerint a balesetet az okozta, hogy a sofőr gondatlanul és ittasan vezetett, valamint hogy paparazzok üldözték a járművet.

A baleset egyetlen túlélője, Diana egykori testőre azt mondta kedden, hogy elfogadja a döntést, és reméli, hogy az emberek továbblépnek. A hercegnő fiai, Vilmos és Harry hercegek már hétfőn közölték, hogy egyetértenek a határozattal. Gordon Brown brit miniszterelnök kedden azt mondta, ideje, hogy a hercegnő békében nyugodhasson.

A hercegnő korábbi komornyikját, Paul Burrellt nem vádolják hamis tanúzással, holott kiderült, hogy hazudott eskü alatt tett vallomásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!