Bulvár, celeb

2008.03.04. 16:10

Mózes kábítószer hatása alatt volt, amikor a tízparancsolatot megkapta

<p>Kábítószerek hatása alatt volt Mózes, amikor a Sínai-hegyen az Úrtól megkapta a Tízparancsolatot, állítja egy izraeli kutató.</p>

Szerinte a tudatmódosító anyagok használata hozzátartozott a bibliai zsidóság vallási gyakorlatához.

Benny Sanon, a Jeruzsálemi Héber Egyetem professzora kedden az izraeli közszolgálati rádiónak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a bibliában szereplő történet, amely szerint Mózes felköltözött a Sínai hegy tetejére, és ott megkapta Istentől a tíz parancsolatot, nem más, mint drogos hallucináció.

A kutató szerint a bibliában ugyancsak szereplő "lángoló csipkebokor", amelynek formájában Isten jelent meg Mózesnek, szintén a drogozásra utal. A Bibliában olvasható, hogy az emberek "látták a hangokat", ez pedig klasszikus kábítószeres hallucináció, mondja az izraeli tudós.

Rámutat, hogy a brazíliai Amazonas folyó vidékén az őslakók bizonyos vallási ceremóniákhoz kábítószereket használnak, amelyektől az emberek "látják a zenét". Az izraeli kutató elmondta, hogy 1991-ben az Amazonas-nál ő maga is kipróbálta az ott használatos kábítószert, és neki is vallási-lelki tartalmú víziói voltak tőle.

  • SMS-en küldhető a biblia
  • UFÓK ?– Különös fényjelenségek a horizonton
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!