Hazai pályán

2023.08.24. 20:10

Kovács Ferenc Soma szezoncsúccsal búcsúzott 5000 méteren

Kovács Ferenc Soma idei legjobb eredményét elérve előfutamában a 21. helyen ért célba, így nem jutott fináléba férfi 5000 méteren a budapesti atlétikai világbajnokság csütörtöki versenynapján – adta hírül az MTI.

MW

Kovács Ferenc Soma a férfi 5000 méteres síkfutás előfutama után

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A 19 éves futó - az este egyetlen magyar szereplője - három hete U20-as Európa-bajnoki bronzérmet nyert 3000 méter akadályon, 

és a vb-szereplést egyfajta jutalomjátéknak tekinthette.

Az egyértelmű volt, hogy nincs esélye az első nyolc közé kerülésre, ami döntőbe jutást ért volna, mivel 21 riválisa közül 20 sokkal jobb egyéni csúccsal rendelkezett az övénél.
Az SVSE tehetségének futama a táv kétharmadáig nagyon visszafogott volt, Kovács is szemre könnyedén tartotta a tempót a mezőny hátsó felében. 

Alig négy körrel a vége előtt azonban egy komolyabb ritmusváltásba kezdtek az élen haladók, melyet a magyar futó már nem bírt és leszakadt.

Kovács végül az utolsó 200 méteren nagyot hajrázva egy riválisát megelőzte és 14:11.99 perces eredménnyel ért be a 21. helyen a szinte teltházas publikum biztatása közepette.

Időeredményben egy picit szerettem volna jobbat, nehéz az 5000 méter, mert könnyű rajta elcsúszni. Nem ez a legerősebb számom, inkább 1500 méteres futónak tartom magam

– mondta az MTI-nek Kovács, majd hozzátette, hogy 3500 m után jött a holtpont.

A végére próbáltam megelőzni az addig sokáig előttem futó fiút, és végül is sikerült, ami szintén a közönség energiájának köszönhető 

– zárta gondolatait a veszprémi futó.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!