Adat

2023.08.24. 13:45

Egymilliárd fölött lehet az atlétikai vb nézettsége

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint az összesített számok alapján a budapesti atlétikai világbajnokság elérte, és a várakozások szerint meg is fogja haladni a 2017-es londoni vb nézettségi mutatóit – adta hírül az MTI.

MW

Budapestre figyel a világ az atlétikai vb ideje alatt

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Budapest nemcsak felvette a versenyt Londonnal, de az előzetes kalkulációk szerint rekordot dönthet, azaz meghaladhatja az egymilliárd nézőt világszerte és ez minden idők legmagasabb nézettsége a sportág szabadtéri világbajnokságainak történetében

 – áll a szervezők közleményében.

Nagy-Britanniában, ahol különösen nagy népszerűségnek örvend az atlétika, az adatok alapján többen nézik a budapesti vb-t, mint a hat évvel ezelőtti londonit, de hasonló érdeklődést mutat Japán, Svédország, Németország és Franciaország is.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) szerverén futó vb honlapja több alkalommal nem bírta azt a rendkívüli terhelést, amit a budapesti vb miatt extrém mennyiségűre nőtt látogatószám okozott.

A szurkolók szerda estig az összes jegyet elkapkodták, sem a hivatalos online felületen, sem a Nemzeti Atlétikai Központ jegypénztárában nem lehetett belépőt vásárolni az esti versenyprogramokra, 

ezért a szervezők a WA-nál azt kezdeményezték, hogy a kiemelt vendégeknek fenntartott helyek egy részét is nyissák meg az érdeklődők előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!