Helyi közélet

2007.12.19. 06:30

Gondolatok a magyar egészségügyről

<p>Romokban hever a magyar egészségügy. Sajnos ez az állapot kezd eluralkodni a kórházakban. Egy egyszerű kéztörést nem tudnak helyretenni a kórházban, érzéstelenítést nem használnak, csak ha megveszem a saját pénzemen.</p>

Ezt egy átlagpolgár miből vegye meg? Sajnos ugyanez a helyzet a tetanuszinjekciókkal is, ami a baleseti sebészeten alapellátásnak számít. Vagy már nem? Nekem az a meglátásom, hogy már nem. Aki fizet, az kap ellátást, aki meg nem, azzal sajnos nem foglalkoznak. A legtöbb orvos a jobb megélhetés érdekében külföldön vállal munkát, a magyar kórházakban pedig maradnak a tapasztalatlan, kezdő orvosok, nincs, akitől tanulhatnának. Magyarországon hiába vezették be a vizitdíjat a hálapénz eltörlése végett, az orvosok a mai napig elvárják a hálapénzt (tisztelet a kivételnek). Ezzel sajnos a régi beidegződést nem tudják kitörölni az emberek gondolkodásmódjából. Aki akarja, úgyis oda fogja adni, ha eltörlik, ha nem.

Ezeket a közvetlen ismerőseim által tapasztaltam meg, és én nem szeretném megismerni az orvosok hozzáállását a betegekhez, de itt is vannak kivételek, mert még akad Magyarországon is tisztességes, becsületes orvos, akiknek fontosak a betegek, és betartják a hippokratészi esküt.

Domokos Erika, Sámsonkert

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Mit tudhatunk az egészségbiztosítási reformról?
  • SZDSZ: A magyar egészségügy győzött!
  • Egészségügy
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában