Egy hétig járják az utcákat

2020.07.03. 14:01

Elindult a szúnyoggyérítés Debrecenben

A debreceni önkormányzat a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal összehangolva végzi a munkálatokat.

20200701 Székesfehérvár, szúnyogirtás, gyérítés. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fejér Megyei Hírlap-archív

Az önkormányzat az érvényben lévő vállalkozási szerződés alapján megrendelte a földi kémiai hidegködképzéses technológiával történő szúnyoggyérítést Debrecen város közigazgatási területére. Az időjárási körülményektől függően a munkálatok július 2-től kezdőden fokozatosan a város egész területére kiterjednek – az ütemezés szerint július 7-én és 8-án közösen, a katasztrófavédelem szervezésében is zajlik a tevékenység.

A szúnyoggyérítést végző gépjárművek előre meghatározott ütemterv és útvonalak szerint este 21 és hajnali 3 óra között járják a város utcáit, várhatóan július 10-ig minden nap – derül ki a városháza közleményéből.

Az ütemezést és végrehajtást a munka tervezett elvégzésének időszakában uralkodó aktuális időjárási viszonyok (például eső, szél) jelentősen befolyásolhatják. A beütemezett területen esetleg elmaradó munkát lehetőség szerint másnap hajtják végre, az eredetileg beütemezettel együtt.

Az Európai Unió szabályozása értelmében 2020-tól már nem lehet repülőgépekről végezni a kémiai szúnyoggyérítést, ezért földi úton, gépjárművekről történik a kifejlett szúnyogok számának csökkentése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában