Helyi közélet

2012.12.21. 16:56

Januárban újraindulhat a debreceni 2-es villamos építése

Debrecen - Megállapodtak végre a debreceni villamosberuházás folytatásáról.

Debrecen - Megállapodtak végre a debreceni villamosberuházás folytatásáról.Már januártól őrülten kell dolgozni! Kósa Lajos mondta ezt pénteken, amikor bejelentette, hogy módosítják a kivitelezői szerződést. Tartalmát tekintve az a lényege, hogy az irányítás és elszámolás az Arcadomtól a KEVIÉP Kft. „kezébe” kerül. A város az elvégzett munkákért nem fizet addig, amíg nincs igazolva, hogy az alvállalkozók már megkapták a pénzüket. A másik megoldás az lehet, hogy a vállalkozó úgynevezett engedményezéssel él: ebben az esetben az alvállakozókat közvetlenül a város fizeti ki.

A debreceni polgármester a részleteket ismertetve közölte, hogy eddig a konzorciumot vezető Arcadommal voltak kapcsolatban, most viszont a konzorciumi tagok létrehoznak egy önálló jogi személyiségű projektcéget, amelynek a KEVIÉP lesz a vezetője.

A beruházás ezzel a módosítással 2013. december 20-ra elkészülhet – hangzott a bizakodó kijelentés, bár az előbb elmondottak csak akkor válnak ténnyé, ha a szerződésmódosítást jóváhagyja a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet. Ez január közepére várható, de a munkának már a hónap elejétől nekilendülnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában