Borsod-Abaúj-Zemplén

2019.01.26. 17:12

A legjobb fortélyok a dugulás elhárítására

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mielőtt szakembert hívnánk, érdemes kipróbálni az alábbi házi praktikákat.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mielőtt szakembert hívnánk, érdemes kipróbálni az alábbi házi praktikákat.

Hiába igyekszünk tisztán tartani a lefolyókat, előfordulhat, hogy ennek ellenére is áll a víz a kádban vagy a mosdókagylóban. Mielőtt szakembert hívnánk, érdemes bevetni az alábbi házi praktikákat a dugulás megszüntetésére – ajánlja a lakaskultura.hu oldal.

Szódabikarbóna és ecet

Ez a két sokoldalú alapanyag szinte valamennyi háztartásban megtalálható. Ha mégsem, irány a legközelebbi bolt, és mindenképp szerezzünk be belőlük egy-egy kiszereléssel.

Öntsünk egy pohár szódabikarbónát közvetlenül a lefolyóba! Egyszerűbb lehet, ha a folyamathoz tölcsért használunk. Ugyanezt a poharat töltsük tele ecettel, melyet szintén öntsünk a lefolyóba. Az ecet hatására a szódabikarbóna habzásnak indul majd, az így keletkező savak pedig feloldják a lefolyóban a dugulást okozó szennyeződéseket. Amennyiben szükséges, ismételjük meg a műveletet!

Bórax és forró víz

Bármelyik gyógyszertárban be tudjuk szerezni a bóraxot, amely forró vízzel kombinálva az egyik leghatásosabb fegyver a dugulások leküzdésére.

Egy tölcsér segítségével lassan és óvatosan juttassunk a lefolyó csövébe fél pohár bóraxot, majd öntsünk rá két pohár forrásban lévő vizet. Hagyjuk hatni 15–20 percig, majd öblítsük le a keveréket szintén két pohár forró vízzel. Ha szükséges, ezt ismételjük meg!

Ha a dugulás mértéke akkora, hogy ezek a praktikák már nem bizonyulnak hatásosnak, kérjük szakember segítségét!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!