Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.02. 07:01

"Laktanya helyett igazi fürdő-komplexum lesz..."

<p>Sárospatak - Másfélmilliárdos fejlesztés indul idén Sárospatakon a végardói gyógyfürdőben - nemcsak modern fürdő, hanem látváynosság is lesz az új Makovecz épület...</p>

A várnegyed bejáratánál nemrég átadott Újbástya Rendezvénycentrummal, a vízikapunál épített szabadtéri színpaddal, vagy a Szent Erzsébet téren lévő életveszélyessé vált iskolaépület újjáépítésével látványos beruházások valósultak meg az idén Sárospatakon. Az önkormányzat a jelenlegi gazdasági és pénzügyi feltételek, állami támogatások rendszeréhez igazodva a település intézményrendszeréhez is kénytelen volt hozzányúlni. A messze földön híres történelmi város jövőjének záloga az idegenforgalom és az oktatatás fejlesztésében rejlik. Új munkahelyek keletkezhetnek, nőhet a város és polgárai bevétele. A célok elérése érdekében Sárospatak kötvényt bocsátott ki, és pályázatokon indult és nyújt be pályázatokat hazai és európai uniós források elnyerésére. A remélt és várt eredmények biztatóak - tájékoztatta lapunkat dr. Hörcsik Richárd, Sárospatak polgármestere.

Zavartalan fürdőzés

A városvezetés kitörési pontnak tekinti a végardói fűrdő kor színvonalának megfelelő fejlesztését, hogy a gyógyvíz miatt idelátogató hazai és külföldi turisták száma megnövekedjen. A kötvénykibocsátás összegéből valósul meg a Wellness központ és fürdő. Makovecz Imre, mint tervező neve is garancia arra, hogy mint építészeti látványosság is különös vonzerőt jelentsen a gyógy- és wellness fürdőzők számára Végardó - fogalmazott dr. Hörcsik Richárd. Idén októberben a parkfürdő felújítása és a kapuk kiépítése megkezdődik. A 2009-es strandszezonban a fürdő látogatói zavartalanul jöhetnek majd. Ősszel pedig már a nagy projekt elemek, új épületek, wellness rész építése is megkezdődik. Jelenleg még engedélyeztetési eljárások folynak. A Bodrogparti Athénként is nevezett város első embere Makovecz Imre fejlesztési koncepiójának jellemzéséből kiemelte: „A kerítés ma egy laktanyát idéz.... „.

A végardói strandon lebontásra ítélt elemek: kerítés, büfék, vizesblokkok, bejárati bódék, burkolatok. Megmaradó elemek: medencék, részben a kabinok, növényzet, téli öltöző épület.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!