Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.08.23. 09:09

Pofon verték a szikszói polgármestert

<p>Szikszó - Pofon vágta a polgármestert Szikszón egy helyi férfi mondván, elmaradt a várva várt ünnepi tűzjáték. A rendőrök előállították a verekedő férfit és büntetőeljárás indul ellene...</p>

Büntetőeljárás indult egy 49 éves szikszói férfi ellen, mert az augusztus 20-án szokásos tűzijáték elmaradását pofonnal torolta meg. Nem mást, mint a város polgármesterét ütötte meg a késő esti órán, amikor kiderült: nem lesz tűzijáték. Hiába hozta ki gyerekeit a látványosságra, ha elmarad az égi csillaghullás. Ő és gyermekei így ezzel a látvánnyal szegényebbek lettek. Az azonban nem kizárt, hogy amikor "büntetéséként" megütötte a település első emberét, az csillagokat látott a pofontól.

Engedély nem volt tűzijátékra

A tettlegesség után azonnal rendőrt hívtak a helyszínre, és a férfit előállították. Közölték a férfivel, hogy hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárása indulhat ellene. Kihallgatása azonban eddig még nem történt meg. A polgármestert szerettük volna megkérdezni a történtekről, de a hír kiszivárgása után, pénteken már nem értük el.

Lapértesülésünk szerint Szikszó első ember nem tett volna feljelentést a férfi ellen könnyű testi sértés miatt (a pofon, mint nyolc napon belül gyógyuló sérülés ugyanis magánvádas cselekmény), de mivel polgármestert bántalmazott, aki hivatalos személynek számít, az eljárás hivatalból megindult. A törvény az ilyen cselekmény elkövetőjét börtönbüntetéssel fenyegeti. A pofot adó férfi legfeljebb akkor úszhatná meg a súlyosan szankcionálható cselekmény miatti büntetést, ha a nyomozás során az derülne ki, hogy nem mint polgármestert ütötte arcon a férfi, hanem csupán, mint a város egy polgárát... Azt is megtudtuk azonban, hogy Szikszón augusztus 20-án nem is lehetett volna tűzijáték, mivel azt az illetékes hatóságnál nem jelentették be, így megtartására engedéllyel sem rendelkezett a városi ünnepség rendezője.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!