Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.08. 13:30

Strasbourg megítélte Vajnainak a vörös csillagot

<p>Az Észak-Magyarországa munkatársa és Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006-ot irányító alelnök annak kapcsán beszélgetett, hogy Strasbourg megítélte Vajnai Attilának a vörös csillagot.</p>

Az Észak-Magyarország munkatársa és Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006-ot irányító alelnök annak kapcsán beszélgetett, hogy Strasbourg megítélte Vajnai Attilának a vörös csillagot. Természetesen nemcsak neki, de tény: ő járta végig a bíróságok útját, előbb itthon, majd külföldön.
A beszélgetés szövegét hamarosan közüljük.

Maga a hír, a párt közleményében: "A strasbourgi bíróság elfogadta azt a kérelmezői álláspontot, hogy a vörös csillag nyilvános használata politikai véleménynyilvánításnak tekintendő. A bíróság megállapította, hogy a vörös csillag sokrétű jelentéstartalommal bír. Egyes jelképek által megjelenített eszmék propagálásának tilalma elfogadható lehet demokratikus társadalmakban, azonban az adott szimbólum használatának általános tiltása a szólásszabadság aránytalan korlátozását jelenti.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!