Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.05. 08:58

Gryllus Dorka is kalákázik

<p>Miskolc - Gryllus Dorka már több Kaláka Fesztiválon részt vett, ám most más „minőségben” lesz itt: a 29-iken. Július 10-étől 13-ig zajlanak az események. Ajánló Gryllus Dánieltől. <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-kalaka-fesztival-programja/cn/boon-news-em_01-20080704-120505"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A 29-ik Kaláka Fesztivál programja</B></A> [.pdf - 407KB]</p>

Gryllus Dánielt, a Kaláka együttes vezetőjét kértük arra, hogy ajánlja számunkra a jövő hétvégi fesztivált. Aminek a középp9ontja a Diósgyőri vár, de több más helyszínen is zajlanak eseményei.

Dani” – a legtöbbeknek, kortól függetlenül Dani – azzal kezdte, hogy minél tovább tart valami, annál jobban örül az ember, hogy még mindig... Így van ő, és reméli, így vannak sokan a fesztivállal, amely most nevet változtatott. Egyszerűsödött az elnevezés: nem folk, nem nemzetközi (tudja mindenki, hogy azért ez is, az is), hanem „csak” Kaláka Fesztivál.

Gryllus Dániel nagy-nagy öröme, hogy szülei(k, mert ugye Vilmoséi is) most is itt lesznek. Édesanyja 84, édesapja 86 éves. És most először nem a közönség soraiban, hanem a pódiumon lesz lánya, neki Dorcsi, nekünk: Dorka. A RotFront nevű nemzetközi formáció „állandó special guest státusú tagja”.

Arany János is

Gryllus Dániel számára különleges jelentőségű a nyitó rendezvény, a csütörtöki koncert a városháza udvarán. Mint mondja, bensőséges hangulata van az udvarnak, ahová olyanok is elmennek, akiknek esetleg fárasztó lenne felmenni a várba. (A szülők? – kérdezzük. Ők a várba is – feleli.)
Amit még fontosnak tart elmondani: az idén megint gazdag lesz a paletta. Azt autentikus folktól a feldolgozásig, a rockosig, az énekelt-versesig sok ága-boga jelenik meg a Diósgyőri várban és a városban.

És ők? A Kaláka?

Az idén jelent meg az Arany János-lemezük – mondja –, és erről is játszanak majd dalokat, olyanokat, amik eddig nem hangzottak el a fesztiválon.

(szabados)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!