Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.28. 08:31

Nemzetközi borverseny Bogácson

<p>Bogács - A XVI. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny ünnepélyes megnyitója szombaton reggel 9-kor lesz a bogácsi általános iskolában. A versenyborok bírálata, értékelése délelőtt tízkor kezdődik.</p>

A zsűri elnöke Szente Imre, a Bükki Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. A borospalack- és borcímkeversenyt a Cserépi úti pincesoron tartják. A Szt. Márton Borlovagrend avató ünnepsége a termálfürdő szabadtéri színpadán délután öttől. Ezt követően ugyanitt hirdetik ki a nemzetközi borverseny eredményét és adják át a díjakat, okleveleket. Borlopóverseny fél héttől, majd a Kronos együttes lép fel a Cserépi úti rendezvényparkban. Sipos F. Tamás és Varga Miklós pedig a pincesoron. Este tíztől tűzijáték, majd hajnalig pincebálok.

Vasárnap reggel 9-kor veszi kezdetét a XVI. Hóri Tengó Kupa lábteniszverseny a fürdő területén. Tíztől szentmise a Szent Márton Templomban, versenyborok kóstolása a termálfürdő placcán. Végül 11-től borárverés a termálfürdőben.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!