Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.05. 17:51

Szent Flóriánnal ünnepeltek a lánglovagok

<p>Miskolc - A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon és a miskolci tűzoltóságon is ünnepeltek a Tűzoltók Napján. A legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtók jutalmat kaptak.&#160;<DIA alt="Szent Flóriánnal ünnepeltek a lánglovagok 2008.05.05." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szent_Fl_ri_nnal__nnepeltek_a_l_nglovagok_2/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szent Flóriánnal ünnepeltek a lánglovagok 2008.05.05." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Szent Flóriánnak, a Tűzoltók védőszentjének napja, egyben a Tűzoltók Napja is világszerte. Megyénkben a tűzoltóságokon és a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon is ünnepeltek a szakma képviselői. Az elmúlt hét végén előbb a katasztrófavédelmi igazgatóság rendezte meg ünnepi állományülését, ahol egyrészt Rétközi Ferenc igazgató, és dr. Ódor Ferenc, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet, és köszönte meg a szakma képviselőinek munkáját, majd jutalmat vehettek át a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtók.

Hétfőn délelőtt pedig a Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon ünnepeltek, ahol egyebek mellett Nyírő Pál tanácsnok köszönte meg a lánglovagok munkáját, majd immár hagyományosan ezen az ünnepségen díjazták az erre az alkalomra óvodásoknak meghirdetett rajzpályázat győzteseit is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!