Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.12. 10:26

Szent Erzsébet túristatömeget vonzott Sárospatakra

<p>Lovagi torna, komédiások, vásár és az elmaradhatatlan kosztümös felvonulás jellemezte a XVI. Szent Erzsébet Ünnep első napját Sárospatakon Pünkösd vasárnap. A hétfői program a Bazilikában a kassai érsek celebrálásával folytatódik.&#160;<DIA alt="Szent Erzsébet túristatömeget vonzott Sárospatakra 2008.05.12." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szent_Erzs_bet_t_ristat_meget_vonzott_S_ros/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szent Erzsébet túristatömeget vonzott Sárospatakra 2008.05.12." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Több ezer vendég, a patakiak és az ország más tájegységeiről, sőt külhonból idesereglő turisták válhattak részeseivé a történelmi hangulatot sugárzó különleges non-stop programnak vasárnap Sárospatakon.

Dr. Hörcsik Richárd a vendéglátó polgármester, mint Sárospatak Magisztrátusa Főbírája köszöntötte a publikumot a Bodrog-part mentén, a Rákóczi vár Vízi kapu részénél lévő vásárnegyedben.

Lovagi torna, gólyalábas komédiások, bábszínház, különféle játszóházak, korabeli kobzosok éneke, szövés, nemezelés, pajzs- és címerfestés - csak néhány a különleges napi programsorból.

Délután pedig az egyik fő attrakcióként indult a vártól - a megelevenedett gyerek Szent Erzsébettel, Sárospatak szülöttével - a sok ezer fős felvonulás. Az időjárás felelős kedvezett az idei program első napján, de hétfőn reggel is verőfényes napra lehet számítani.

Hétfőn délelőtt féltizenegykor Alojz Tkac kassai érsek celebrál szent misét a sárospataki Bazilikában Árpád-házi Szent Erzsébet szentté avatásának évfordulóján, majd a körmenet következik.

Délután két órától veszi kezdetét a XVI. Pünkösdi Gyermektánc Találkozó , végül délután négykor Karitász kerekasztal beszélgetés lesz a Szent Erzsébet Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!