Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.24. 08:24

Rátámadtak a szabadidős rendőrre Taktaharkányban

<p>"Megvertek egy rendőrt Taktaharkányban, aki kórházba került..." - informálták többen lapunkat. Utána jártunk a valós történésnek. Nem zörgött oktalanul a haraszt...</p>

A rendőrök általában nem szívesen beszélnek arról és teszik közzé azokat az információkat, ha rendőrt bántalmaznak. Hacsak nem lesz súlyos következménye a dolognak. Azokban az esetekben a nyomozó ügyészség jár el, és hivatalos személy elleni erőszak miatt indul eljárás. A minap szerkesztőségünkhöz eljutatott információ hírértékét sem tartotta fontosnak a hatóság. Maguktól nem adtak róla korábban tájékoztatást. Előbb- vagy utóbb azonban minden kiderül. Ezért most jártunk utána a névtelenséget kérőktől kapott információnak, ami csupán részben valós.

Nem a „rendőrt” ütötték

Az eset két héttel ezelőtt történt Taktaharkányban, ahol a rendőr szolgálati időn kívül otthon tartózkodott. Két személy ment be hozzá valami miatt, de nemsokára már a kapun kívül voltak, ahol a hívatlan látogatók váratlanul a "rendőrre" támadtak. A kialakuló bunyóba az éppen arra autózó járőrök figyeltek fel és avatkoztak közbe. A civil személyként bántalmazott rendőrt elöljárója mindenesetre kórházba küldte, hogy megvizsgálják. Mint kiderült, csupán nyolc napon belül gyógyuló kisebb sérülése volt. Sikeresen védte meg magát.

Eljárás indult

Hivatalos forrásból származó információ szerint mivel a két férfi nem azért támadt a szabadidejében lévő férfire, mert rendőr, ő pedig nem helyzete szolgálatba magát, így az eljárás garázdaság miatt indult meg a két bántalmazó ellen. A vizsgálat azonban arra is kiterjed, hogy milyen körülmények között és miért alakult ki a tettlegesség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!