Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.26. 09:58

Pisztrángot öntenek a Hámori tóba

<p>Miskolc - Megkezdődik a pisztrángtelepítés a Hámori-tóba. Az első adag egy mázsa. Sebes és szivárványos. Akár máris fogható. Egyébként - természetesen - idevalósiak, feljebbről jönnek, a garadnai pisztrángtelepről.</p>

Megkezdődik a pisztrángtelepítés a Hámori-tóba. Az első adag egy mázsa. Sebes és szivárványos.

Évente két mázsa a kötelezettség, de tavaly 6-ot sikerült telepíteni, és remény van rá, hogy az idén is 4–5 mázsa kerül a Hámori-tóba. Lajos Zsigmond, a Horgászegyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke azt is elmondta lapunknak, hogy az ezévi első mázsát csütörtökön öntik a Hámori-tóba. Szeretnék, ha a következő hónapokban is sikerülne egy-egy mázsát betelepíteni. Vegyesen, sebes és szivárványos fajtából. Tavaly pályázati pénz segítette a plusz mázsák megvásárlását. A pisztrángok helyiek, a garadnai telepről származnak. Akkorák, hogy máris horgászhatók.
Amúgy a szivárványosra semmikor nincs tilalom, a sebesre október 1-étől december 31-éig. (Azt pedig mindenki tudja, hogy most például tilos a ponty.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!